Pas op voor de breikoorts!

14-februari-2016 | Categorie: Prentenboek

Sammie en de wollen wonderenwedstrijd – Emily MacKenzie – Uitgeverij Unieboek – 32 blz.

sammie en de wollen wonderenwedstrijdDit is het tweede prentenboek van schrijfster en illustratrice Emily MacKenzie. Haar eerste prentenboek Gezocht: Koen Konijn, boekenboef gaat over een konijn dat enorm van lezen houdt en daarom bij huizen naar binnen sluipt om boeken te lezen en ze ongevraagd meeneemt naar huis. Uiteindelijk wordt hij gepakt en vindt men een oplossing voor zijn leeshonger. Haar tweede prentenboek gaat eveneens over een dier met een speciale hobby: breien. Sammie de kat doet niets anders dan breien, maar wat doe je met al die gemaakte breisels? Natuurlijk: je deelt ze uit aan je vriendjes. Inmiddels is iedereen voorzien van staartwarmers, mooie mutsjes, bivakmutsen voor de konijntjes, nekwarmers voor de giraffen, slurfkokers voor de olifanten, een heleboel toffe truien, sokken en zelfs trappelpakken.

Sammie doet mee aan een leuke wedstrijd maar dan is zijn wol op, en hij heeft nog maar één dag om mee te doen aan de wedstrijd! Hij kan niet anders dan alle breisels weer uithalen en de wol gebruiken voor zijn wedstrijdstuk. Zijn vriendjes missen hun wolletjes en bibberen van de kou, maar ze steunen Sammie door dik en dun. Wat zou Sammie maken, en gaat hij de wedstrijd winnen?

Een ongecompliceerd prentenboek met heerlijk vrolijke en kleurrijke prenten. Emily’s illustraties zijn erg prettig om naar te kijken, vol kleine grapjes en grappige dieren. Doordat ze vrij eenvoudig zijn en boordevol kleur en humor, sluiten ze goed aan bij de belevingswereld van kinderen. De vrolijk gekleurde breisels lenen zich bij uitstek voor bruisende illustraties waarbij van alles te ontdekken valt. De illustraties en ook het thema zullen zowel jongens als meisjes evenzeer aanspreken. Ik moest erg lachen om de kat en zijn breisels, omdat ik mezelf erin herkende.

Breien is leuk en hip en al die gekleurde wolletjes maken je vrolijk, maar wat doe je vervolgens met al je breisels? Mijn huis ligt er vol mee en zeer regelmatig worden de wolletjes weggegeven aan wie maar wil. Ook mijn jongste heb ik aangestoken met de breikoorts en zij breit nu mutsen, jasjes, sjaals, dekens en rokjes voor haar poppen en knuffels. Na het lezen van dit vrolijke boek zou je zomaar aangestoken kunnen worden door de breikoorts en komt je huis misschien ook vol te liggen met kleurrijke wolletjes.

Corine Gorter

Pin It

1 Reactie

  • Mocht je verder geïnteresseerd zijn in breien, overweeg dan eens om een verzoekje te brengen aan het Fries Museum. Tot en met 28 augustus is er een tentoonstelling en zijn er speciale workshops over breien.

    http://www.friesmuseum.nl//breien?v=nu

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk