Passie en pijn

25-augustus-2013 | Categorie: Lichte literatuur

Een verleidelijk aanbod – Samantha Young – Sijthoff – 336 blz.

Een verleidelijk aanbod - coverJocelyn Butler is een jonge vrouw met een gruwelijk verleden. Haar ouders en jongere zusje kwamen om bij een auto-ongeluk toen Jocelyn veertien jaar oud was. Verder had ze geen enkele familie die zich om haar bekommerde, waardoor ze in pleeggezinnen opgroeide. Van zodra ze achttien jaar werd, kreeg ze de erfenis van haar niet onbemiddelde ouders, waardoor geld voor haar geen problemen meer vormde. Ze besluit haar verleden te vergeten en te verhuizen naar Schotland, waar ze overdag aan een roman werkt en ’s avonds in een club achter de bar staat. Om de eenzaamheid tegen te gaan besluit ze op zoek te gaan naar een huisgenoot.

Jocelyn is vastberaden single te blijven om haar problemen niet over te brengen op haar dierbaren. De broer van haar nieuwe huisgenoot Ellie, de knappe, succesvolle en rijke Braden, heeft echter andere plannen met Jocelyn. Tussen Jocelyn en Braden bestaat een gigantische aantrekkingskracht, dewelke geen van beide partijen kan blijven ontkennen. Ze komen dan ook overeen om gedurende drie maanden ‘sekspartners’ te worden. Deze overeenkomst loopt echter gigantisch uit de hand en zowel hun band als hun liefde voor elkaar groeien, hoewel Jocelyn hier niets van wil horen of weten.
Zowel Jocelyn als Braden worstelen met de demonen uit hun verleden en zullen hier eerst het hoofd aan moeten bieden voor ze de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Een verleidelijk aanbod is een zeer seksueel getinte roman, maar mist zeker geen diepgang. De pijn en smart van zowel verleden als toekomst worden zeer herkenbaar beschreven en de personages zijn zo oprecht neergezet dat je ze in je armen zou willen sluiten of tegen het hoofd zou willen slaan. Een verleidelijk aanbod past in het genre van de vijftig tinten trilogie, maar is zeker geen ordinaire kopie zoals deze vaak gemaakt worden heden ten dage.

Ann Roemaet

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk