Perfecte psychologische thriller

6-augustus-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Time-out – Judith Visser – Boekerij – 320 blz.

Time OutSchrijfster Kim is gelukkig getrouwd met Manuel, tot ze hem vertelt dat ze in het verleden gewerkt heeft als prostituee. Manuel weet zich geen raad met haar bekentenis, waardoor hij opteert voor een time-out bij zijn moeder in Duitsland.
Op een lezing ontmoet Kim toevallig een oude vriendin, Martine, die Kim troost en liefde geeft. Of is deze ontmoeting niet zo toevallig?

“Hun relatie was een rottend lijk dat begraven moest worden. En natuurlijk zou er af en toe ongedierte uit het kadaver omhoogkomen en zouden Kims gevoelens als maden tevoorschijn kruipen uit de ingewanden van het verleden, maar ik zou ze verdelgen met iets veel sterkers: ónze liefde.”

Martine slaagt erin bij Kim in te trekken wanneer ze na een ongeval niet meer goed te been is.
Langzaam maar zeker begint ze Kims hele leven in te palmen.
Ze laat Kim geloven dat Manuel vertrokken is om nooit meer iets met haar te maken te hebben. Voor elke twijfel die Kim heeft, heeft Martine een antwoord klaar. In realiteit wordt Manuel echter gevangen gehouden door Martine, die de meest gruwelijke seksuele folteringen op hem loslaat.

Wanneer Kim aan de beterende hand is en klaar is om Martine terug uit haar huis te bannen, slaan bij Martine de stoppen door. Ze wil kost was kost Kims hart veroveren en haar leven inpalmen. Daarbij schuwt ze geen geweld en andere listige streken. Alle vreemde gebeurtenissen die plaatsvinden beginnen Kim stilaan te dagen, zeker wanneer ze hoort dat Manuel nooit bij zijn moeder toekwam. Hij lijkt van de wereld te zijn verdwenen…

Time-out is een bom van een psychologische thriller, maar wel eentje voor mensen met een sterke maag. De folteringen die Manuel moet ondergaan zijn zeer levensecht geschreven en laten de lezer (zelfs als vrouw!) de pijn en de vernedering zelf bijna voelen.
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, Kim en Martine. Dit zorgt ervoor dat de lezer van in het begin weet hoe de vork aan de steel zit. Toch kan Judith Visser de spanning knap opbouwen zodat het verhaal je geen moment loslaat. Door ik-vorm waarin de beide personages werden geschreven kan de lezer zich helemaal inleven in de hoofden van zowel dader als slachtoffer.

Deze psychologische thriller is het derde boek uit de reeks waarin Tegengif en Tinseltown de eerste twee delen zijn. Time-out is echter een perfect op zichzelf leesbaar boek en een absolute aanrader voor de liefhebbers van het genre.

Ann Roemaet

Pin It

1 Reactie

  • Deze staat op mijn verlanglijst (je) !! Mooie recensie !

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek