Prima boek voor beginnende èn gevorderde koks
Snelle klassiekers met een twist – Brenda Hoff – uitgeverij Carrera – 244 blz.
Foodblogger Brenda Hoff heeft haar eerste kookboek geschreven, gevuld met 90 klassieke recepten waar ze haar eigen draai aan heeft gegeven. Variërend van moussaka tot nasi goreng en van vissoep tot wortelmuffins – het boek staat vol met gerechten die iedereen weleens gegeten dan wel gekookt heeft. Geen ingewikkelde ingrediënten en eenvoudig te volgen stappen. En dat maakt het een aantrekkelijk boek. Ook de kleurrijke fotografie – bij ieder gerecht zie je het eindgerecht – maken dit een leuk boek.
De recepten zijn onderverdeeld in diverse rubrieken – soepen, snacks, salades, ovenschotels, hartige taarten, pasta, vlees, vis, vega en toetjes/taarten. Hoff maakt de recepten toegankelijk, waardoor dit boek zeker ook geschikt is voor beginnende koks en jongeren-die-op-kamers-gaan. Doordat Hoff haar eigen twist aan de recepten geeft, kan dit boek ook voor de wat meer gevorderde kok inspirerend zijn.
Boek van de Week
Op zichzelf teruggeworpen
Categorie: Boek van de week, Literatuur, RomanHet gebeier van Bicêtre – Georges Simenon – Vertaling: J.P. van der Sterre en R. Ghoos – De Bezige Bij – 176 blz. Van Simon Vestdijk, die grotendeels in de vergetelheid is geraakt, werd gezegd…
Boek van de week archief14-februari-2021 | Lees verder | Reageer!