Prima boek voor beginnende èn gevorderde koks

Snelle klassiekers met een twist – Brenda Hoff – uitgeverij Carrera – 244 blz.

snelle-klassiekersFoodblogger Brenda Hoff heeft haar eerste kookboek geschreven, gevuld met 90 klassieke recepten waar ze haar eigen draai aan heeft gegeven. Variërend van moussaka tot nasi goreng en van vissoep tot wortelmuffins – het boek staat vol met gerechten die iedereen weleens gegeten dan wel gekookt heeft. Geen ingewikkelde ingrediënten en eenvoudig te volgen stappen. En dat maakt het een aantrekkelijk boek. Ook de kleurrijke fotografie – bij ieder gerecht zie je het eindgerecht – maken dit een leuk boek.

De recepten zijn onderverdeeld in diverse rubrieken – soepen, snacks, salades, ovenschotels, hartige taarten, pasta, vlees, vis, vega en toetjes/taarten. Hoff maakt de recepten toegankelijk, waardoor dit boek zeker ook geschikt is voor beginnende koks en jongeren-die-op-kamers-gaan. Doordat Hoff haar eigen twist aan de recepten geeft, kan dit boek ook voor de wat meer gevorderde kok inspirerend zijn.

Marlies Slegers

Andere recensies

De ontdekking van Holland – Jan Brokken – Atlas Contact – 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!