Prima derde boek van politiethriller-reeks

12-januari-2017 | Categorie: Thrillers & Spanning

Verleden tijd – Melissa Skaye – Ellessy Crime – 296 blz.

Melissa Skaye (1972) heeft verschillende banen gehad, van dierenverzorger tot barmedewerker, en van huismoeder tot boekhoudster. Vanaf 2006 begon ze serieus met schrijven. In 2008 begon ze haar eigen uitgeverij. Ze is vooral bekend van de fantasyreeks Jeremy Jago en de VT-thrillerreeks, waarvan Verleden tijd het derde deel is. Eerder verschenen Virtuele tango en Verboden tranen met rechercheurs Sanne en Luca in de hoofdrol.

In het derde deel van de VT-reeks krijgen Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, te maken met twee moordzaken. Hun onderzoek leidt tot zaken uit het verleden die nooit eerder zijn opgelost. Sanne en Luca denken dat ze alles al eens hebben meegemaakt, maar niets is minder waar. Ondertussen kan Sanne haar verleden niet meer verdringen. Fenna is een jonge vrouw, die te maken heeft met getreiter en dreiging, waardoor ze zich genoodzaakt ziet contact met de recherche op te nemen. Met alle gevolgen van dien.

Zelf heb ik de eerste twee boeken van de VT-reeks niet gelezen, maar dat blijkt geen probleem te zijn. Natuurlijk zijn er hier en daar verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen, maar ik had niet het idee dat ik echt iets miste om het verhaal te begrijpen. Misschien was ik iets sneller in het verhaal getrokken als ik de achtergrond ook kende, maar dat is op deze manier niet te zeggen.

Verleden tijd leest lekker weg. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, waardoor je makkelijk even een stukje kan lezen. Verleden tijd steekt ook goed in elkaar. Hoewel het in het begin wat rommelig in elkaar lijkt te zitten, wordt het in de loop van het verhaal een stuk meer gestructureerd. Skaye heeft goed gebruik gemaakt van de korte en lange spanningsbogen, en er zijn verschillende verhaallijnen die in eerste instantie langs elkaar heen lijken te lopen, maar uiteindelijk netjes aan elkaar worden geregen.

Skaye geeft niet veel hints richting het plot, maar toch kun je al snel zien welke personages daarin een rol gaan spelen. Een deel van het slot zag ik aankomen, maar een andere deel kwam toch als een verrassing. En dan is er natuurlijk nog een cliffhanger; een cliffhanger waar zelfs de auteur haar excuses voor aanbiedt. Hiermee belooft Skaye een spannend vierde deel van de VT-reeks!

Felice Beekhuis

Pin It

1 Reactie

  • Voortaan koop ik de trillers van Skaye zonder info vooraf.

    Na vier boeken te hebben gelezen wil ik de rest ook hebben.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek