Proef de bijzondere smaken van Spanje

1-februari-2013 | Categorie: Kookboeken

De smaken van Spanje – Claudia Roden – Fontaine – 512 blz.

Van de zomer met je familie of vrienden op een terras genieten van de heerlijkste tapas met een goed glas wijn onder de Spaanse zon. Wie verlangt tijdens het boeken van de vakantie niet al een beetje naar het moment dat de vakantie daadwerkelijk aan zal breken?
Niet getreurd, ook al duurt het nog een half jaar voor de zomer daadwerkelijk is begonnen, de voorpret kan nu al beginnen! Met het prachtige nieuwe boek van de Spaanse Claudia Roden: De smaken van Spanje haal je alvast een stukje Spanje in huis.

Dit boek bevat niet alleen authentieke recepten uit alle windstreken van Spanje, ook neemt Roden je aan de hand van hun belangrijke eetcultuur mee door de Spaanse geschiedenis. Zo vertelt ze onder andere over de Romeinse tijd, het Joods erfgoed, de aristocratie en plattelandsgerechten. Vervolgens reis je met haar mee langs de verschillende regio’s van het land en vertelt ze over de ingrediënten en gerechten waar de verschillende landstreken om bekend staan. Daarna geeft ze je een basisles over de onmisbare ingrediënten van de Spaanse keuken, zoals saffraan, rauwe ham, olijfolie en worst.

Een kookboek is natuurlijk niet een kookboek zonder recepten en ook deze ontbreken uiteraard niet in dit complete boek over de smaken van de Spaanse keuken. Onderverdeeld in onder andere: tapas, soep, vis en andere zeedieren, gevogelte en klein wild, nagerechten en dranken, vind je in De smaken van Spanje alle recepten van de Spaanse keuken die je moet kennen. Geniet bijvoorbeeld van tapas als Jamón Ibérico, Vieiras (Sint Jakobsschelpen), octopus en verschillende olijven, een tweede gang een Gazpacho rojo de tomates, een hoofdgerecht van Faisán con manzanas (fazant met appel) en sluit af met Bienmesabe (romige amandelcrème). Al deze onmisbare recepten worden aangevuld met mooie verhalen over de recepten en grappige anekdotes. Uiteraard maken prachtige sfeer- product- en receptfoto’s het geheel af, waardoor het net lijkt alsof je niet in het koude, regenachtige Nederland bent, maar alvast in het zonnige, warme Spanje.

Dus nodig al je vrienden uit, draai de verwarming hoog, zet zwoele Spaanse muziek op en waan je met de heerlijke recepten uit dit prachtige boek al eventjes in Spanje!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk