Raad de verrassingen achter de flapjes

16-oktober-2019 | Categorie: Prentenboek

100 Eerste woordjes – Illustraties van Edward Underwood – Tekst van Nosy Crow Ltd. – Vertaling  J.H. Gever – Gottmer – 14 blz.

De redelijke grote pagina’s van dit boek staan barstensvol kleine plaatjes, met iedere twee bladzijden en ander onderwerp. Zo vind je als eerste bijvoorbeeld het thema ‘boerderij’, met plaatjes van onder andere de boer, zijn schuur, zijn kip, en zijn schaapshond. Verderop vind je vervolgens thema’s als ‘buiten’, ‘mensen’ en ‘voertuigen’.

De titel zegt het natuurlijk al, het boek bestaat uit 100 eerste woordjes met een bijpassende illustratie. Wat het boek juist leuk maakt voor de allerkleinsten, is dat sommige afbeeldingen staan verstopt achter flapjes. Als je de schuur opent, zie je opeens en paard verschijnen, en achter de plant zit een kat verstopt. Het is ook leuk om te raden wat voor geheimen zich achter de luikjes schuilhouden, dat maakt het boek lekker interactief.

De plaatjes zelf zijn simpel, maar doeltreffend. Geen extra poespas, maar gewoon duidelijk getekende afbeeldingen van wat het moet voorstellen. Ondanks de vele plaatjes op iedere bladzijde, is 100 Eerste woordjes overzichtelijk. Bij ieder plaatje staat ook maar één woord: dat wat het is. Het is een prima boek om samen met een klein kind door te nemen om wat woorden te leren. Niet alle woordjes zijn supermakkelijk, maar het zijn wel woorden die ze vaker kunnen en zullen gebruiken. 100 Eerste woordjes is wat het moet zijn, zonder poespas of toeters en bellen.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek