Romantiek en dierenliefde

23-december-2013 | Categorie: Chicklit

Blijf bij me! – Suzanne Peters – Ellessy – 167 blz.

blijf bij meOp de cover van dit aantrekkelijke boek zien we onmiddellijk de foto van de Australian Shepherd, de hond van de schrijfster Suzanne Peters. Dit prachtige dier en de liefde ervoor van het hoofdpersonage van dit boek, Katja, vormen dan ook de rode draad door dit romantische verhaal.
Katja woont en werkt op de manage, samen met haar oom en tante. Hoewel ze steeds omringd is door mensen en dieren, voelt ze zich toch vaak eenzaam. Ze besluit dan ook snel een hond te nemen. Grondig onderzoek leert haar dat een Australian Shepherd uitstekend bij haar past. Ze geeft het schattige dier de naam Taz. Natuurlijk moet Taz ook leren luisteren. Katja besluit om met Taz een puppycursus te gaan volgen.

Op deze puppycursus heeft Katja echter niet alleen oog voor de puppy’s, maar ook voor de knappe leraar, Felix. Deze interesse is duidelijk wederzijds. Zowel Katja en Felix als hun honden kunnen het al snel heel goed met elkaar vinden. Iedereen is blij voor het prille koppel. Of toch niet?

Er beginnen zich verschrikkelijke roddels over Felix te verspreiden op de manage. Iedereen, zelfs Katja’s oom en tante beginnen te twijfelen aan de goede bedoelingen van Felix.
Wie zit er toch achter deze verschrikkelijke verhalen? Zal hun relatie tegen dit soort tegenwerkingen wel bestand zijn? Zal de liefde overwinnen? En zijn het echt wel allemaal roddels, of zit er toch een grond van waarheid in de verhalen die de ronde doen?

Blijf bij me! is een leuk feel-good verhaal. Het boek brengt de zomer terug in je hart in deze koude dagen: vriendschap en dierenliefde op een bedje van romantiek. De schrijfstijl is heel eenvoudig: korte zinnen en geen moeilijke woorden. Dit maakt het boek ook uitermate geschikt voor een jonger publiek. Ik heb er in elk geval heel hard van genoten.

Ann Roemaet

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk