Smaakvolle recepten om een goed voornemen waar te maken

21-januari-2013 | Categorie: Kookboeken

Het meat free monday kookboek – Paul, Stella & Mary McCartney – Fontaine – 240 blz.

Stel, één van je goede voornemens voor 2013 is om minder vlees te gaan eten of om zelfs helemaal geen vlees meer te eten. Goed voornemen, maar where to begin? Speciaal voor diegenen onder ons die dit prachtige voornemen hebben maar werkelijk een gebrek aan inspiratie is Het meat free monday kookboek een perfect hulpmiddel.

Of je nu slechts een keer per week een avondmaal zonder vlees op tafel wil zetten of all the way vegetariër wil worden, lekkere en voedzame recepten haal je uit dit kookboek. Samen met wereldberoemde chefs als Jamie Oliver en Giorgio Locatelli en bekende vegetariërs als Gwyneth Paltrow en Bryan Adams, stelde Paul McCartney en zijn dochters dit verrukkelijke boek samen. De filosofie van de McCartney’s is: ‘Als we allemaal één dag in de week geen vlees eten, besparen we niet alleen geld maar verminderen we ook substantieel onze impact op het milieu én leven we gezonder.’ Dit alles om zo je CO2-voetafdruk te verkleinen. Slechts een keer per week geen vlees serveren, draagt al enorm bij aan een beter milieu.

Het meat free monday kookboek is overzichtelijk ingedeeld per seizoen. Ieder seizoen is weer ingedeeld in weken. Per week krijg je een ontbijtsuggestie, twee suggesties voor de lunch (een meeneemlunch en een wat uitgebreidere lunch voor thuis) en voor het avondeten een bijgerecht, een dinerrecept en een dessert. Op deze manier kun je heel gemakkelijk één dag per week alle vleesproducten een dag lang links laten liggen.

Natuurlijk kun je afwisselen en hoef je niet per se de suggesties voor week acht ook in week acht te eten, maar voor degenen onder ons die wel het goede voornemen hebben, maar totaal geen inspiratie of ervaring hebben met het bereiden van vegetarisch eten, is het een handig hulpmiddel. Geniet bijvoorbeeld ’s ochtends van gebakken bananen met pecannoten en ahornsiroop, ’s middags van een meeneemlunch van wortel en humus op zuurdesembrood, en ’s avonds van voorjaarsragout van artisjokkenharten, tuinbonen, doperwten en meiknolletjes en een toetje van kruisbessen met Griekse yoghurt. Alle recepten zijn samengesteld met ingrediënten van het seizoen, waardoor je door het volgen van dit boek, niet alleen bezig bent met het verminderen van vlees eten, maar ook daadwerkelijk met het verkleinen van je CO2-voetafdruk. Wat eten betreft dan in ieder geval. Maar hé, het is een begin!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk