Spannende reis door Frankrijk, België en Nederland

2-november-2015 | Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Het meisje op de weg – Michael Berg – The House of Books – 383 blz.

Het meisje op de wegHet meisje op de weg is de zevende thriller Michael Berg(pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen) die met Nacht in Parijs De gouden strop 2013 won. Het boek heeft als hoofdpersonage de Franse psychologe Anne Givernaud die na een relatie van twintig jaar, sinds anderhalf jaar samenwoont met haar veel jongere vriend Guido Vandenbussche op een afgelegen plek in Zuidwest- Frankrijk. Als Anne op een avond van haar werk thuiskomt, ligt er een onbekend meisje op de weg. Guido en Anne bieden haar een bed voor de nacht. De volgende morgen zijn Guido en het meisje verdwenen en treft Anne de woonkamer in wanorde aan. Op het terrein van Survival World, Guido’s project waar mensen kunnen deelnemen aan outdooractiviteiten, wordt een moord is gepleegd, en dan komt Anne er achter dat ze verdomd weinig weet van haar jonge vriend.

Als inspecteur Vasquez, die in eerste instantie de moord moet onderzoeken, van de zaak wordt gehaald en Guido’s opsporing in handen komt van Interpol, wordt het geval steeds raadselachtiger. Anne denkt dat Guido de grote liefde van haar leven is, maar waarom neemt hij dan zijn telefoon niet op en waarom neemt hij überhaupt geen contact op met haar? Is de liefde die hij zei voor haar te voelen, dan een grote leugen geweest? Dat kan ze niet geloven. Anne besluit dan om zelf uit te zoeken hoe het zit met het verleden van Guido en gaat op onderzoek uit in Maaseik in België, zijn geboorteplaats en de plek waar zijn ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk.

Dat Anne zelf op zoek gaat naar Guido en zijn verleden, vind ik een pluspunt in een thriller. In veel thrillers spelen politiemedewerkers een te grote rol en worden het eigenlijk politieromans. Nu staat een vrouw er alleen voor en dat levert uiteraard veel spannende situaties op. Michael Berg heeft een ingewikkelde plot bedacht, die de ervaren thrillerlezer tegen het einde toch wel grotendeels kan ontrafelen. Het meisje op de weg is een thriller met personages en situaties die knap zijn beschreven. Ook het upperclass milieu waarin Anne Givernaud is opgegroeid, komt heel goed uit de verf. Het is een boek dat je vele uren plezier zal geven. Michel Berg is niet meer weg te denken uit het thrillerlandschap en hoort wat mij betreft tot de vijf beste Nederlandse schrijvers in dit genre.

Pieter Feller

Pin It

1 Reactie

  • Deze recensie kinkt als de “Grameer” van de Sint Servaaskerk in Maastricht. Heb de voorgaande heerlijke thrillers van Michael Berg ook gelezen en dit is zeker een aansporing om ook nummer 7 te gaan kopen, lezen en aan vrienden en vriendinnen te geven.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk