Spannende roman of thriller?

25-januari-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Moederziel – Marelle Boersma – De Crime Compagnie – 320 blz.

Het verschil tussen het genre thriller en roman wordt steeds kleiner. Moederziel staat omschreven als een psychologische thriller maar had ook psychologische roman kunnen zijn. Zeker, het boek is spannend en er gebeuren vreemde zaken en er gaat iemand dood. Is het dan een thriller? Ik weet het niet en de grens is steeds vager en dat vind ik niet erg en Moederziel mag je uiteraard ook gewoon een psychologische thriller noemen!

Moederziel is het verhaal van de chronisch zieke vrouw Myrna die aan MS lijdt en volledig afhankelijk is van haar omgeving. Haar man kon het niet aan en heeft haar al jaren geleden verlaten en de dochters wonen niet meer thuis. Een van de dochters komt weer thuis wonen, maar heeft nogal wat problemen, vooral met zichzelf. Psychisch is zij ook niet helemaal in orde. Het lijkt wel veel op een bipolaire stoornis.

De buren zijn aparte mensen. De buurvrouw bemoeit zich met alles en de buurman praat met bomen!
Dan wordt er toch nog een man op haar verliefd en Myrna is in de zevende hemel maar tussen de inmiddels weer thuiswonende dochter en de nieuwe liefde botert het niet zo. Is de dochter bang haar moeder aan die man te verliezen? Of is ze bang dat zij straks geen geld krijgt? Het wordt nog vervelender als de niet sympathieke buurvrouw dood wordt gevonden.

Moederziel is goed opgezet. Een verhaal waarbij de plot allerlei kanten op kan gaan en Marelle Boersma weet dit goed te doen. Een lekker leesboek dat je niet loslaat, omdat je het verhaal wordt ingetrokken.

Wim Krings

Pin It

1 Reactie

  • Moederziel van Marelle Boersma is een erg mooi boek over moeder Myrna en dochter Josje. Myrna lijdt aan MS en dochter heeft een persoonlijkheidsstoornis. De dochter besluit om weer thuis te komen wonen en mantelzorg te geven aan haar moeder. Maar hierdoor verliest Myrna juist haar bevochten vrijheid, ze komt meer en meer gevangen te zitten in haar leven en ook Josje loopt regelmatig vast. De strijd die moeder en dochter moeten leveren om overeind te blijven is heel goed beschreven door Marelle. Daarnaast spelen de vreemde buren en nieuwe vriend Dave ook een belangrijke rol in deze psychologische thriller. Een aanrader van de bovenste plank.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek