Spanning in de sneeuw

18-november-2017 | Categorie: Thrillers & Spanning

Winterwereld – Linda van Rijn – Marmer – 203 blz.

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Een gegeven dat je in veel van haar verhalen (die vaak op reis of in een vakantieoord plaats vinden) terug zult vinden. Inmiddels heeft ze al heel wat titels op haar naam staan en heb ik er veel van mogen lezen. Niet elke titel kon mij op het puntje van de stoel van de spanning krijgen, omdat ik vooral haar eerste boeken vrij voorspelbaar vond. Gelukkig is de schrijfster behoorlijk gegroeid en vind ik haar boeken steeds beter worden. Ook met deze titel heeft zij mij weer aangenaam verrast!

Het verhaal gaat over een vriendenclub die besluit een weekendje weg te gaan naar een huisje in het bos aan de andere kant van Nederland. Even het drukke bestaan achter zich laten en lekker eten, drinken en bijkletsen. Lara, een van hen, heeft er veel zin in, maar haar vriend Yves (die in alles haar tegenpool is) blijft liever thuis. In de auto er naartoe krijgen ze nog net geen ruzie wat voor het verhaal al een prettige spanning geeft. Een voor een druppelen de vrienden binnen in het huisje, kletsen bij en zo leer je als lezer de personages kennen. Lara doet echter de vreselijke ontdekking dat Yves haar bedrogen heeft en verlaat boos en verdrietig in de late avond het huisje en rent het bos in, vastbesloten om niet meer terug te gaan.

Het hele verhaal zien wij door de ogen van Lara. Hierdoor blijf je, net als zij, lang in het ongewisse. Ze weet niet of haar vrienden haar missen, of ze haar zoeken en hoe het gegaan is in het huisje nadat ze weggegaan is. Hierdoor ontstaat er een grote spanningsopbouw waardoor je verder wilt blijven lezen. Het geheel is ook geschreven in een prettige, eenvoudige stijl in een twaalftal hoofstukken. Je gaat met een sneltreinvaart door het verhaal. Verder is het verhaal heel realistisch waardoor het harder binnenkomt met een twist op ongeveer tweederde. Je verwacht immers elke keer dat er wel wat moet gaan gebeuren met Lara zo alleen in het bos. Als je er dan achter komt wat er gebeurd is, geeft dat dus een prima wending aan het verhaal. Kortom ik heb genoten van deze thriller van Linda van Rijn, oprecht een van haar betere verhalen!

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek