Speuren met de postbode

21-juni-2020 | Categorie: Prentenboek

Post voor Oscar; zoekboek – Lisa Manuels – uitgeverij Moon – 32 blz.

Oscar is postbode in het dorp waar hij woont. Elke dag bezorgt hij vrolijk de post en maakt hij met iedereen een praatje. Aan het einde van de dag is Oscars tas altijd leeg, maar wat zou hij graag zelf ook eens een brief of kaartje ontvangen…

Vandaag gaat Oscar op pad om weer een tas vol post te bezorgen. De lezer kan met hem mee en de huisjes bekijken waar hij de post afgeeft. Bij ieder huis heeft Oscar een opdracht voor je. Zo komt hij binnen bij de grote familie Muis en vraagt hij of je alle zestien muizenkinderen kunt vinden. Bij kapitein Wim bezorgt Oscar heel vaak flessenpost uit Groenland. Op die pagina staan dan ook achttien flessen verstopt. Bij Gijs moet hij weer nieuwe breinaalden brengen. Waar zou Gijs de breinaalden dit keer voor hebben gebruikt?

Van zoekboeken krijg je nooit genoeg. Het aanbod is dan ook vrij groot. Het is de knipkunst die dit zoekboek anders maakt. Lisa Manuels knipte met een nagelschaartje alle elementen en figuurtjes en maakte daar waanzinnig leuke zoekplaten mee. Als je erbij stilstaat dat het allemaal geknipt is, valt je op hoe klein veel van de voorwerpen in de huizen zijn. Daar moet Manuels enorm geduld voor hebben gehad.

Manuels heeft ook rekening gehouden met kinderen die nog niet zo goed tot 18 kunnen tellen. Lieve reist namelijk met Oscar mee. Lieve is een lieveheersbeestje die je op elke pagina kunt vinden.

En voor de meelezende ouders of oudere broertjes en zusjes zitten leuke grapjes op de pagina’s verwerkt, zoals de laptop met een peer als merkteken.

Wat een werk heeft Lisa Manuels hieraan gehad. Maar wat heeft het een prachtig resultaat opgeleverd. Een boek als dit kun je niet maken als je er niet héél veel plezier in hebt en ze moet over een flinke portie geduld beschikken. De liefde voor het creëren van iets moois spat ervan af.

Ontzettend mooi zoekboek om cadeau te geven aan je kinderen, of jezelf.

Nelly Hofman

Pin It

Laat een reactie achter

Voordat je een reactie kunt plaatsen dien je de volgende vraag te beantwoorden: *

Boek van de Week

Meesterverteller. Absolute aanrader!

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman

Er is een kans – Richard Russo – Vertaling Kees Mollema – Uitgeverij Signatuur –  414 blz. Er is een kans vertelt het verhaal van drie jeugdvrienden die elkaar na jaren weer terugzien op het…

Boek van de week archief

4-augustus-2020 | Lees verder | Reageer!