Stiefmoederen is een werkwoord

17-oktober-2013 | Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie

Dat is mijn moeder niet! –Daniëlle de Groene – A.W. Bruna – 166 blz.

Dat is mijn moeder nietDaniëlle de Groene werd verliefd, tot over haar oren, op een gescheiden man met twee kinderen. De liefde op zich is uiteraard niet zo speciaal, dat maken we allemaal (hopelijk) wel eens mee, maar plots gebombardeerd worden tot “stiefmoeder” is dat wel.
Hoe ga je om met twee jonge koters die helemaal niet jouw kinderen zijn?
Hoe zal je je kunnen plaatsen in dit nieuw samengesteld gezin?
Hoe zal de “echte” moeder op je reageren?
Wat als er nog een “eigen” kindje bij komt?

In Dat is mijn moeder niet! vertelt Daniëlle openhartig, luchtig en met een vleugje humor over de fijne maar ook over de moeilijke momenten die het “stiefmoederen” met zich meebrengt.

“Ik help de kinderen met hun huiswerk en hun bijles, maar spreek nooit een leerkracht, omdat ik niet meega naar de gesprekjes op school. En dat hoeft ook niet omdat ze twee ouders hebben die daar probleemloos samen naartoe gaan. Aan, uit. Wel, niet. Soms zet ik het zelf aan en uit. En op andere momenten bepalen anderen dat voor mij.”

“Mijn stiefdochter maakte alles goed door na de wedstrijd direct van het veld op mij af te stormen en me te zoenen. Met snot en al. Alsof ze alles piekfijn aanvoelt. Of misschien vond ze het gewoon leuk om me te zien, maar een duidelijker statement had ze niet kunnen maken.”

Het is een verhaal van wankel evenwicht zoeken, twijfelen aan jezelf en de anderen, stilaan groeien, aanvaarding en respect verdienen en geven.

Ben je zelf stiefmoeder? Dit boek doet je inzien dat je zeker niet alleen bent en dat het altijd maar beter gaat, zowel voor jezelf als voor de kinderen.
Ben je zelf moeder met een nieuwe partner? Dan moet je zeker dit boek lezen! Je zult inzicht krijgen in zowel de gevoelens van je nieuwe partner als deze van je kinderen en je beter kunnen inleven.
Evengoed zal Dat is mijn moeder niet! regelmatig een glimlach op je gezicht toveren vanwege de o zo herkenbare situaties.

Ann Roemaet

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk