Superleuk Avi-boekje voor kinderen die net leren lezen

8-juni-2017 | Categorie: Kinderboeken

Poef! – Bianca Nederlof – illustraties: Madeleine van der Raad – De Vier Windstreken – 48 blz.

Fien is op bezoek bij haar oom Joep en neefje Tim. Ze gaan wandelen in het bos waar ze allerlei dieren zien. Ineens zien ze rook in het bos. Tim is bang, want de rook komt vast uit het huis van de heks, maar Fien wil erop af. Ze is nieuwsgierig naar de heks. Wanneer ze eindelijk, heel diep in het bos, het huis met de rook vinden, komt er een man naar buiten die boos vraagt of ze zijn huis soms begluren. Fien legt uit dat ze op zoek zijn naar de heks. De man met de snor zegt dat hij de heks is en nodigt de kinderen uit om soep in zijn huis te eten. Dat bleek niet zo’n verstandig idee, want als Fien één hap van de soep neemt is ze – poef! – zomaar verdwenen! De heks, Toof, blijkt nogal klunzig te zijn. Zou het hem lukken om Fien weer terug te toveren?

Wanneer je kind net begint met lezen is het een hele uitdaging om leuke en spannende verhalen voor ze te vinden om te oefenen met lezen. Avi-boekjes hebben nogal eens de neiging om een beetje saai te zijn en niet echt een verhaal te vertellen. Dat is bij dit boekje wel anders! Het verhaal is echt spannend, er gebeurt iets avontuurlijks, en het is nog grappig ook. Kinderen zullen ongetwijfeld willen weten hoe het verhaal afloopt, en of het nog goed zal komen met Fien. En dat alles is geschreven met de meest eenvoudige woorden, een kunst op zich!

De illustraties van Madeleine van der Raad vullen het verhaal goed aan. Ze zijn duidelijk en beelden het verhaal mooi uit. Er is van alles te zien op de soms paginagrote prenten. Zo is er in het huis van de tovenaar een potje ogen te vinden, een grote spin en het is er rommelig. Dat past precies bij een beetje klunzige heks. Verder is het boek gedrukt in een lettertype dat ook prettig leest voor kinderen met dyslexie. Halverwege groep drie kan je kind dit leuke boek al lezen!

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek