Tisa Pescar schrijft verrassende fantasy roman

4-januari-2016 | Categorie: Fantasy & Science Fiction

De dochter van de Toragh – Tisa Pescar – Luitingh – Sijthoff – 334 blz.

dochter van de toraghIn dit verhaal maken we kennis met Nura, dochter van de Toragh (leider) van Birana. Zij moet een huwelijk sluiten met Kyton, de zoon van de Toragh van het naburige Priade. Het huwelijk moet de bekrachtiging zijn voor het bondgenootschap dat de Toraghs aangaan om de barbaren uit het noorden samen te bestrijden. Nura gaat met een escorte naar Misteiland waar ze onderworpen zal worden aan een reeks rituelen om te bepalen of zij het huwelijk met Kyton waardig is. Ze ontmoet Armina, de zus van Kyton, waar ze zich heel sterk toe voelt aangetrokken. Maar zowel in Birana als in Priade staat de doodstraf op gelijklingen-liefde, ook zou het het bondgenootschap in gevaar brengen.

Tisa Pescar beschrijft een zeer toegankelijke fantasywereld. Geen vreemde wezens met moeizame namen maar een middeleeuwse aandoende sfeer met in eerste instantie een voor de hand liggend onderwerp: dochter van leider moet trouwen met zoon van leider buurland om bondgenootschap te versterken. Maar daar stoppen ook alle clichés. Het verliefd laten worden op een andere vrouw, die ook nog eens de zus van haar verloofde is, geeft een heel andere wending aan het verhaal.

De geheime ontmoetingen tussen Nura en Armina zijn vertaald in romantische scènes die op hun beurt weer afgewisseld worden door magische en spannende momenten. De gebruiken en riten omtrent de zuivering op Misteiland en rond de huwelijksceremonie zijn met fijn oog voor detail omschreven en nemen je mee in een wereld waar je maar al te graag een kijkje wilt nemen. Dit alles, met name de afwisseling tussen actie, romantiek en mystiek maken het een zeer mooie roman om te lezen.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen