Toegankelijke en spannende thriller

8-februari-2017 | Categorie: Thrillers & Spanning

Papadag – Jet van Vuuren – Karakter – 334 blz.

Jet van Vuuren schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar. Van Vuuren schreef een pocket voor Margriet en heeft acht succesvolle titels op haar naam staan. Papadag is thriller nummer negen.

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud. In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder Heleen.

Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar zus bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten…

Papadag is na De Oppas het tweede boek van Jet van Vuuren dat ik heb gelezen, en ik kan wel zeggen dat ze me te pakken heeft. Van Vuuren heeft ook met Papadag weer een mooie, toegankelijke thriller geschreven. De tekst is, ondanks het onderwerp, luchtig geschreven. Iedereen kan het lezen. Maar niet alleen de schrijfstijl maakt het boek zo toegankelijk. Ook de kleine wendingen die elkaar opvolgen zijn geschrikt voor de lezer die van korte spanningsbogen houdt. Je wordt stukje bij beetje steeds verder het verhaal ingesleurd. Voor je het weet ben je verloren.

Door de kleine omslagen in de loop van het verhaal, is het plot natuurlijk iets minder onverwacht. Wanneer het ene na de andere personages sterft, blijven er maar weinig hoofdverdachten over. Maar zelf als je denk ‘mja, dat zat er aan te komen’, lees dan nog even verder, Van Vuuren heeft namelijk nog een knaller van een verrassing in petto!

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen