Twee heerlijke prentenboeken

24-juni-2013 | Categorie: Prentenboek

Bramenjam – Natascha Stenvert – The House of Books – 96 blz.

unknownBramen zijn lekker, als er tenminste geen hond overheen piest. Dat overkomt het echtpaar in het tekstloze prentenboek Bramenjam. Gatverdamme wat een smerig beest! Dan gaan ze zelf in huis maar bramen kweken. Ze zaaien bramenzaadjes, wachten, gieten en vieren feest als het eerste blaadje is aangegroeid. Als de bramen rijp zijn gaan ze oogsten, maken jam en hebben zin om die tijdens een picknick in het park te gaan opeten. Maar wat gebeurt er dan?
Heerlijk tekstloos prentenboek van Natascha Stenvert. Geen tekst? Nee, maar het verhaal is zo getekend dat elke ouder en elk kind er zelf de woorden bij kan bedenken. Voor kinderen die graag naar leuke, verrassende plaatjes kijken ideaal!

De (nep)beesten van Basje Berenklauw – Natascha Stenvert – The house of Books – 25 blz.

De nepbeesten van Basje BerenklauwBasje heeft veel fantasie en hij vertelt aan zijn juf welke beesten hij thuis allemaal heeft. Als we hem mogen geloven kan hij er zowat een dierentuin mee vullen. Zijn het nou echte beesten of verzint Basje al die exotische dieren? Deze keer een prentenboek van Natascha Stenvert met tekst, maar natuurlijk is hier ook weer volop te genieten van de grappige en verrassende illustraties. Kinderen hebben veel fantasie, maar het is misschien toch ook wel verstandig om ze te geloven. Wat zal er met de juf van Basje gebeuren? Gelooft ze echt dat de leeuw ontsnapt is of niet? Ook dit is voor ouders en kinderen een grappig prentenboek!

Pieter Feller

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk