Vakantie met tegenwerking

25-januari-2016 | Categorie: Roman

Exit USA – Suzanne Peters – Ellessy Relax – 180 blz.

Exit USA“Er lag een roze string op de vloer in de gang.” Met deze geweldige openingszin begint Suzanne Peters het verhaal van Lana, die even de weg kwijt is wanneer ze onverwacht ziek thuiskomt en zich bedenkt dat die string niet van haar is. Lana wordt bedrogen door haar vriend Pascal. Voor het eerst, of is het al een tijd aan de gang? Dat weet ze niet en dat wil ze ook niet weten. Het is klaar voor haar, over en uit. Dat niet iedereen het daarmee eens is, is niet haar probleem. Ze wil Pascal vergeten en besluit op vakantie te gaan. Een singlereis naar de USA. Een rondreis met gids. Geweldig. Tot ze op het vliegveld wel een zeer onaangename verrassing krijgt…

De rondreis met de groep is leuk, maar ook zeer vermoeiend. Want tot rust komen is wel het laatste waar ze aan toe komt. Ze heeft een leuk contact met Rowan, maar voelt haarfijn aan dat iedereen in de groep wil weten wat er toch aan de hand is met haar en die andere passagier. Lana is erg onzeker en daardoor twijfelt ze over bijna alles wat er op haar pad komt. Bovendien hebben haar medereizigers hun eigen idee over wat er in Lana’s leven is gebeurd en wat ze daaraan moet doen. Als ze haar dat dan ook vertellen weet Lana eigenlijk niet goed wat ze moet doen: toegeven of bij zichzelf blijven. Het besluit dat ze neemt geeft haar even lucht en het lijkt alsof er kilo’s van haar schouders glijden. Maar als snel komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen pad moet blijven volgen.

Rowan is het lichtpuntje van haar trip. Hij neemt haar zoals ze is en hij is een goede gesprekspartner. Bovendien is hij erg enthousiast over de plaatsen waar ze komen en hij neemt haar vaak mee op wandelingen. Aan hem durft ze haar gevoelens en twijfels te vertellen en langzaam krijgt ze hoop dat hij misschien meer kan worden dan een reisgenoot.

Met haar tiende roman Exit USA heeft Suzanne Peters een heel mooi reisverhaal omgezet in een prettig te lezen roman. Ze beschrijft de reis, die ze overigens zelf gemaakt heeft levendig en je ziet het verhaal zich voor je ogen afspelen. Ze omschrijft de hoofdkarakters Lana, Pascal en Rowan om een goede manier: je kunt je bij ieder van hen voorstellen hoe hij of zij zich moet voelen. Het boek eindigt met een leuk nawoord en na het lezen voelt het een beetje of je zelf op reis bent geweest.

Complimenten voor dit gezellige verhaal van Suzanne Peters! Het maakte een regenachtige dag op slag weer zonnig.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk