Veel roze, glitters en en eigenwijze kleine fee

5-oktober-2019 | Categorie: Prentenboek

Twinkel wil alles roze – Illustraties van Sarah Warburton – Tekst van Katharine Holabird – Vertaling Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 24 blz.

Twinkel is een kleine, maar erg talentvolle fee, met haar eigen boekenserie. In Twinkel wil alles roze verzint Twinkel een spreuk om de rozen van de Goede Fee roze te maken, maar per ongeluk tovert ze ALLES in de tuin roze! Wat nu?

Twinkel wil alles roze is een boekje voor echte meisjes, die van roze houden en van feeën dromen. Wie wil nou niet de kracht hebben om alles om te toveren in haar eigen lievelingskleur? Roze rozen, roze gras, een roze fontein en zelfs roze huisdieren. En voor wie al dat roze nog niet genoeg is, zijn er ook nog hier en daar glitters toegevoegd.

De illustraties in dit prentenboek zijn kleurrijk (de hele regenboog komt voorbij). Ze zijn gedetailleerd en speels. De teksten staan overal en nergens, en de zinnen verschillen van grootte en lettertype. De tekst en de illustraties zijn net als hoofdpersoon Twinkel lekker zwierig.

Dit boekje is sprookjesachtig en overdadig om te zien, maar natuurlijk zit er ook nog een wijze les in aan het einde: alles komt uiteindelijk wel op z’n pootjes terecht als je gewoon netjes de waarheid vertelt. Een beetje ondeugend zijn mag, want als je er goed mee omgaat, wordt er misschien zelfs wel beter van!

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Omdat hoop alles is

Categorie: Boek van de week, Levensverhaal, Non-fictie

Landlijnen – Raynor Winn – Uitgeverij Balans – Vertaling Annemie de Vries – 348 blz. Raynor Winn, auteur van de bestsellers Het zoutpad en De wilde stilte, beschrijft de zwaarste wandeltocht die zij en…

Boek van de week archief

5-oktober-2022 | Lees verder | Reageer!