Veel roze, glitters en en eigenwijze kleine fee

5-oktober-2019 | Categorie: Prentenboek

Twinkel wil alles roze – Illustraties van Sarah Warburton – Tekst van Katharine Holabird – Vertaling Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 24 blz.

Twinkel is een kleine, maar erg talentvolle fee, met haar eigen boekenserie. In Twinkel wil alles roze verzint Twinkel een spreuk om de rozen van de Goede Fee roze te maken, maar per ongeluk tovert ze ALLES in de tuin roze! Wat nu?

Twinkel wil alles roze is een boekje voor echte meisjes, die van roze houden en van feeën dromen. Wie wil nou niet de kracht hebben om alles om te toveren in haar eigen lievelingskleur? Roze rozen, roze gras, een roze fontein en zelfs roze huisdieren. En voor wie al dat roze nog niet genoeg is, zijn er ook nog hier en daar glitters toegevoegd.

De illustraties in dit prentenboek zijn kleurrijk (de hele regenboog komt voorbij). Ze zijn gedetailleerd en speels. De teksten staan overal en nergens, en de zinnen verschillen van grootte en lettertype. De tekst en de illustraties zijn net als hoofdpersoon Twinkel lekker zwierig.

Dit boekje is sprookjesachtig en overdadig om te zien, maar natuurlijk zit er ook nog een wijze les in aan het einde: alles komt uiteindelijk wel op z’n pootjes terecht als je gewoon netjes de waarheid vertelt. Een beetje ondeugend zijn mag, want als je er goed mee omgaat, wordt er misschien zelfs wel beter van!

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk