Vermakelijk, maar weinig diepgang

23-februari-2015 | Categorie: Chicklit

Girl online – Zoe Sugg – Vertaling: Annemarie de Vries – Van Goor – 307 blz.

Girl onlinePenny heeft een geheim: onder het alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Zoe Sugg, beter bekend als Zoella, is een Britse blogger en vlogger. In 2009 is ze haar YouTube kanaal Zoella begonnen. Hier maakt ze filmpjes over mode, make up en haar alledaagse leven. Girl Online is haar eerste roman.

Mijn mening

Voordat ik in dit boek begon had ik geen idee wat ik ervan moest verwachten. De beschrijving gaf niet heel veel weg over het verhaal. Wat ik wel verwachtte, was een mierzoet verhaal vol met romantiek, en dat heb ik gekregen! Dit boek is geen literair meesterwerk, maar wel een heerlijk wegleesboek.

Zoals ik dus al zei, is dit boek vooral erg vermakelijk. Tijdens het lezen werd de verhaallijn hier en daar iets voorspelbaar en de personages hebben niet altijd even veel diepgang. Toch is het soms wel even lekker om een simpeler boek te lezen waarbij je niet al te veel hoeft na te denken.

Ondanks dat dit boek heel luchtig geschreven is, wordt er ook een iets serieuzer onderwerp in behandeld; paniekaanvallen. Er wordt op een duidelijke, maar toch luchtige manier over gepraat. Zelf ben ik groot voorstander van boeken die zoiets behandelen, omdat veel jongeren er, onbewust, last van hebben. Girl Online maakt het bespreekbaar en laat zien dat iedereen er last van kan krijgen.

Al met al was dit vooral een erg amusant boek. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en ik hoop dat weer zo’n heerlijk wegleesboek wordt.

Fabiënne Boosman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek