Verslavend goed geschreven

29-juni-2016 | Categorie: Thrillers & Spanning

Pluk een roos – M.J. Arlidge – Boekerij – 400 blz.

Pluk een roosM.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Hierna verscheen Piep zei de muis. Pluk een roos is het derde boek met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

Ruby wordt wakker in een koude, donkere kelder. De avond ervoor heeft ze een heftig feestje gehad en ze heeft geen idee wat er gebeurt is.

‘Haar lichaam verstijfde in ademloze paniek. Ze was gaan slapen in haar lekkere, knusse bed. Maar ze was wakker geworden in een koude donkere kelder.’

Ondertussen vinden kinderen tijdens het graven op het strand het lichaam van een jonge vrouw. De vrouw is nooit opgegeven als vermist omdat haar familie nog steeds sms’jes van haar bleef ontvangen. Helen Grace is zich er van bewust dat ze maken hebben met een hele slimme en vindingrijke dader. Een gestoorde dader die ze snel moeten vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen…

De boeken van M.J. Arlidge, met Helen Grace in de hoofdrol, kenmerken zich door de korte hoofdstukken, strakke zinnen en een vlotte, toegankelijke schrijfstijl. Ook Pluk een roos is een thriller die je in een mum van tijd uitleest. De dader maakt het Helen Grace niet gemakkelijk, maar wat ook een struikelblok is dat ze nu met een nieuw samengesteld team moet werken. Er is een strijd tussen de collega’s en er heerst een ongemakkelijke sfeer. Onderling worden er vuile spelletjes gespeeld. Het is niet makkelijk om met Helen samen te werken, daar ze vaak haar eigen plan trekt. Er zijn zelfs mensen die haar kapot willen maken, koste wat het kost. Zo heeft Helen zich niet alleen bezig te houden met een complexe zaak, maar moet ook op haar hoede zijn voor de vijanden die ze gemaakt heeft. Ondertussen is Helen ook bezig met een onderzoek voor persoonlijke doeleinden.

Pluk een roos heeft meerdere verhaallijnen, waaronder die van Helen, Ruby en die van de dader. Lijnen die door een dun touwtje met elkaar verbonden zijn. Er worden geruime tijd diverse opties opengehouden en de lezer kan alleen maar raden. Pluk een roos is ondoorgrondelijk en dit geldt niet alleen voor het verhaal en de dader maar ook voor de personages. Wie is er nu wel tegen Helen en wie niet? Wie is er nu eigenlijk te vertrouwen? En lukt het Helen om deze zaak naar volle tevredenheid af te ronden?

In het boek gaat het niet alleen maar over het vinden van een dader. Ook de strijd tussen de collega’s onderling is een groot issue en wijze waarop de vijanden van Helen haar onderuit willen halen. Er is veel ruimte gemaakt voor de gevoelens van alle personages waardoor deze heel menselijk worden neergezet en er ook de nodige diepgang aanwezig is. De ondoorgrondelijkheid zorgt voor een hoge spanningsboog en maakt het verhaal van begin tot eind intrigerend. Pluk een roos is het derde deel met Helen Grace in de hoofdrol en de steeds terugkerende personages hebben inmiddels een plek kunnen veroveren in het hart van de lezer.

Wil je de personages en vooral Helen Grace beter leren te doorgronden dan is het een must om te starten met Iene Mienne Mutte, gevolgd door Piep zei de muis alvorens te beginnen met Pluk een roos. Thrillers die een thrillerliefhebber zal waarderen en graag zal lezen. Ik was verheugd te horen dat in november 2016 het vierde deel zal verschijnen. Deze serie is verslavend en ik kan niet wachten. De auteur heeft ook met Pluk een roos weer een sublieme, uitermate spannende thriller geschreven .
Wendy Wenning

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek