Verwoeste levens!

10-april-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Savelsbos – Dennis Rijnvis – Cargo – 256 blz.

SavelsbosSavelsbos is het debuut van Dennis Rijnvis. Een psychologische thriller of een roman dat is niet helemaal duidelijk, maar dat maakt ook niet uit! Het is een geweldig goed boek.
Vier jongens, Jonas, Nils, Ron en Daniël spelen vaak met het meisje Juul in de mergelgrotten. Als Juul heeft verklapt waar hun geheime hut zich bevindt, binden ze haar als straf vast in een van de grotten. Na een half uur vinden ze het wel lang genoeg geweest en gaan ze terug om haar los te maken. Maar ze is verdwenen en blijft onvindbaar.

De vier jongens worden schuldig bevonden aan vrijheidsberoving – geen moord want er is geen lijk – en hun leven lijkt al afgelopen voordat het goed en wel begonnen is. Het is voor hen moeilijk om een leven op te bouwen, want dit voorval blijft hen achtervolgen.
Tien jaar later wordt de verdwijning opgerakeld, als de media er weer aandacht aan besteden. Hun onderlinge vriendschap is veranderd, als er nog sprake is van vriendschap!

Savelsbos is een psychologisch steekspel: het perspectief van de 12-jarigen is anders dan dat van de tien jaar oudere jongemannen. Wat is er gebeurd? Alle vier herinneren ze zich iets anders. Een ding is echter wel zeker: het voorval is verwoestend geweest voor hun ontwikkeling. Het heeft hun leven in een klap veranderd. Savelsbos is dan ook meer dan alleen een thriller over een verdwenen meisje. Dennis Rijnvis werkt de invloed van het voorval op de levens van de vier jongens op een fascinerende en overtuigende manier uit.

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk