Vijf boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2018

22-februari-2018 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Genomineerd zijn:
De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing en Margot Westermann (Uitgeverij Lemniscaat).
En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros en Annemarie van Haeringen (Uitgeverij Leopold).
Lampje van Annet Schaap (Uitgeverij Querido Kinderboeken).
Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout (Uitgeverij Leopold).
Wij waren hier eerst van Joukje Akveld (Uitgeverij Gottmer).

De jury over de genomineerde titels: “Eindelijk wordt deze materie recht gedaan. Eenstandaard-werk, voor jong en oud.” (De zweetvoetenman) | “Dros en Van Haeringen vormen een uitstekende match in hun karakteristieke vertelling van deze sprookjes.(En toen, Sheherazade, en toen?) | “Lief, mooi, klassiek en schrijnend verhaal, dat de jury hetzelfde plezier liet ervaren dat ze als kind hadden bij het lezen van een mooi boek.” (Lampje) | “Een weerbarstig boek, dat uitnodigt en uitdaagt met tekst-beeldcomposities die je niet loslaten.” (Onder mijn matras de erwt) |“Bijzonder, persoonlijk en toch journalistiek boek, dat echt iets toevoegt aan de jeugdliteratuur.” (Wij waren hier eerst).

De komende weken buigt de jury, bestaande uit Noraly Beyer, Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan, zich over de vraag welk boek zij als het beste kinderboek van het afgelopen jaar beschouwt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op donderdagmiddag 5 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam.

Bron: FPB

Pin It

Boek van de Week

Lexicon over licht en donker

Categorie: Boek van de week, Familiegeschiedenis, Mens & Maatschappij, Non-fictie

Blijf hun namen noemen – Simon Stranger – vertaling Neeltje Wiersma – HarperCollins – 366 blz. Simon Stranger (1976) schreef al meerdere succesvolle (kinder)boeken. Blijf hun namen noemen is een op waarheid gebaseerd verhaal over…

Boek van de week archief

10-mei-2019 | Lees verder | Reageer!