Voor het goede doel

14-oktober-2015 | Categorie: Voorleesboek

De Sint pakt uit – Diverse schrijvers – Mira Loves Books – 172 blz.

De Sint pakt uitFlaptekst: Een Piet die niet kan rijmen, een bakker die niet meer weet hoe hij pepernoten moet bakken, een pakjesboot die sputtert, een Sinterklaas zonder mantel, Amerigo die werk weigert. Daar moet je toch niet aan denken?
Maar gelukkig is er een Manusje-Van-Alles-Piet, komt er een blinkende witte sportwagen voorbij racen- een geschenk van een dankbare oliesjeik – en weet bakker Snor nog net op tijd de pakjesavond te redden.

Zeventien Sinterklaasverhalen bevat dit boekje die de schrijvers, waarvan Marlies Slegers de bekendste is, belangeloos hebben geschreven ten bate van het goede doel. Het gaat om het Vergeten Kind, een stichting die zich bezig houdt met kinderen van nul tot achttien jaar die zijn verstoten, misbruikt, verwaarloosd, mishandeld of gevlucht. De stichting wil de kinderen een zo normaal mogelijk leven bieden en heeft daar geld voor nodig. De Sint pakt uit is te koop voor 14,95 en daarvoor krijg je een boek met net zo’n verscheidenheid aan verhalen als er cadeautjes in de zak van Sinterklaas zitten.

Zoals altijd bij bundels met verschillende schrijvers verschilt het niveau per verhaal. Maar door de bank genomen zijn het aardige verhaaltjes voor kinderen van 2- 8 jaar. Aan De Sint pakt uit werkten ook nog twaalf illustratoren mee die op de verhalen hun fantasie loslieten. Een boekje waaruit uren kan worden voorgelezen vlak voor het Sinterklaasfeest, om de kinderen alvast in de stemming te brengen. Achterin nog vijf recepten om zelf lekker snoepgoed te maken.
Als je dit boek koopt snijdt het mes aan twee kanten. Je doet er je kind een plezier mee en je steunt een goed doel.
Websites: Het vergeten kind en uitgeverij Miralovesbooks.

Pieter Feller

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk