Vrolijk kartonboekje met een bijzondere vorm

1-oktober-2019 | Categorie: Prentenboek

Wie zegt wat? – Tekst en illustraties van Elsa Mroziewicz – Vertaling M.E. Ander – De Vier Windstreken – 24 blz.

In dit kartonboekje zitten elf dieren verstopt, die elk een ander geluid maken. Weet jij welke dieren bij de geluiden horen? Open de flappen en zie wie er tevoorschijn komt.

Bijzonder aan Wie zegt wat? is de vormgeving: het boekje is driehoekig, en valt daarom direct op als je hem in de boekhandel ziet liggen. Het maakt je direct nieuwsgierig naar de verdere creativiteit die is gebruikt voor dit kleine boekje.

Illustratrice Mroziewicz stelt niet teleur. De bijzondere vorm van het boekje en de gelijk gevormde flappen binnenin, hebben ook de plaatjes binnenin een bijzondere uitstraling. Mroziewicz heeft er ook voor gekozen om de dieren in felle kleuren te tekenen, in plaats van realistisch, waardoor het boek een nog meer speelse uitstraling krijgt. De illustraties en vormgeving zijn creatief en kleurrijk, en spreken tot de verbeelding voor je meekijkende kind.

De flappen binnenin zijn gemaakt van een mooi, stevig karton, waardoor je kind het boek zelf kan openen. Je zult alleen af en toe de dierengeluiden zo goed mogelijk moeten nadoen, maar verder kan je kind het helemaal zelf.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Gestolde nieuwsgierigheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

Kaarten die geschiedenis schreven. 1000 jaar geschiedenis in 100 kaarten – Martijn Storms (red.) –– Lannoo – 432 blz. Ongeveer 120.000 kaarten, 5.000 atlassen en 25.000 topografische prenten en tekeningen. Dit is de indrukwekkende cartografische…

Boek van de week archief

23-januari-2023 | Lees verder | Reageer!