Vrolijk kartonboekje met een bijzondere vorm

1-oktober-2019 | Categorie: Prentenboek

Wie zegt wat? – Tekst en illustraties van Elsa Mroziewicz – Vertaling M.E. Ander – De Vier Windstreken – 24 blz.

In dit kartonboekje zitten elf dieren verstopt, die elk een ander geluid maken. Weet jij welke dieren bij de geluiden horen? Open de flappen en zie wie er tevoorschijn komt.

Bijzonder aan Wie zegt wat? is de vormgeving: het boekje is driehoekig, en valt daarom direct op als je hem in de boekhandel ziet liggen. Het maakt je direct nieuwsgierig naar de verdere creativiteit die is gebruikt voor dit kleine boekje.

Illustratrice Mroziewicz stelt niet teleur. De bijzondere vorm van het boekje en de gelijk gevormde flappen binnenin, hebben ook de plaatjes binnenin een bijzondere uitstraling. Mroziewicz heeft er ook voor gekozen om de dieren in felle kleuren te tekenen, in plaats van realistisch, waardoor het boek een nog meer speelse uitstraling krijgt. De illustraties en vormgeving zijn creatief en kleurrijk, en spreken tot de verbeelding voor je meekijkende kind.

De flappen binnenin zijn gemaakt van een mooi, stevig karton, waardoor je kind het boek zelf kan openen. Je zult alleen af en toe de dierengeluiden zo goed mogelijk moeten nadoen, maar verder kan je kind het helemaal zelf.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk