Waar een wens toe kan leiden

20-mei-2013 | Categorie: Literatuur

Een goed excuus – Jonathan Dee – Nieuw-Amsterdam – 304 blz.

Een goed excuusBen en Helen lijken gelukkig getrouwd totdat Ben aangeeft dat hij wel een keer met een andere vrouw naar bed zou willen gaan. Bij één poging tot blijft het, maar een schandaal is geboren, omdat een stagiaire hem aanklaagt voor seksuele intimidatie. Helen gaat alleen verder. Zij had een onbelangrijk baantje, maar als ze met hun geadopteerde tienerdochter Sara naar New York verhuist, wordt bij toeval haar roeping als pr-manager ontdekt. Ze gaat directies van multinationals adviseren hoe bij publieke schandalen in het openbaar excuses aan te bieden. Helen wordt hier erg bedreven in en is bijna onmisbaar. Dan komt er een klant: de grote filmster Hamilton. Zij kent hem nog van vroeger en nu komt alles op losse schroeven te staan.

Een goed excuus is een prettig geschreven roman over twee mensen die wel van elkaar houden maar uit elkaar groeien en de vraag is of Helen haar man kan en wil vergeven. Hun dochter dreigt echter het kind van de rekening te worden. Nadat Ben weer vrij is – hij heeft zich moeten laten behandelen – probeert hij een nieuw leven op te bouwen in de plaats waar ze samen hebben gewoond.

Helen is goed in het bedenken van excuses te vinden voor misstappen die anderen hebben begaan, maar kan zij ook zo flexibel zijn in haar eigen relatie?
Wil je dit boek bestellen? Dat kan hier!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek