Wat als je ineens een bejaardenhuis krijgt?

26-mei-2015 | Categorie: Kinderboeken

Villa Willemina – Mariette Ciggaar, Nicole van Dooren – CircusPatz – 141 blz.

Villa WilleminaDe ouders van Willemina zijn gerust avontuurlijk te noemen. Ze zijn van het type Twaalf ambachten, dertien ongelukken. Ze beginnen iets, maar na een jaar zijn ze weer met iets anders bezig. Een camping, een bioscoop, een hondenhotel… noem maar op en Willemina heeft het meegemaakt. Dat klinkt wel leuk, maar Willemina is het wel een beetje zat. Want ze moet telkens weer ergens anders wennen. En naar een nieuwe school. En nieuwe vrienden maken.

Maar nu gebeurde er iets anders: Willemina’s ouders hebben een bejaardenhuis geërfd. Met bewoners en al. Op een eiland nog wel. Met de oude bus van haar vader gaan ze op reis naar de doodenge villa.

Al gauw leert Willemina de villa kennen. Of… ze denkt dat ze hem kent. Want het ziet er telkens anders uit. Ook krijgt ze al gauw een vriendje, maar hij wil absoluut niet binnen komen bij Willemina.

En waarom komen er telkens weer nieuwe opa’s en oma’s wonen? Is er dan zoveel ruimte?

Het wonderbaarlijke verhalenlaboratorium CircusPatz heeft weer een prachtig boek gemaakt. Een stevige hardcover, gekleurd papier, mooie illustraties en bovenal een heel gezellig, grappig en hartverwarmend verhaal over een bejaardenhuis dat net iets anders is dan de bejaardenhuizen die wij kennen.

Er leuk bedacht en grote complimenten voor de vormgeving door Marck van Dooren.
Of eigenlijk: gewoon weer een heel mooi project van deze uitgeverij.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk