Wat een ontmoeting in de trein teweeg kan brengen

29-november-2015 | Categorie: Chicklit

Alles of niets! – Gillian King – Zomer& Keuning – 253 blz.

alles of nietsDit verhaal draait om Nikki, Roos en Thijs. Nikki heeft een zware tijd. Haar jeugdliefde Koen heeft haar verlaten en daar kan ze zich niet bij neerleggen. Voor haar is alles heel anders gegaan dan voor Koen en ze ziet in eerste instantie niet eens in dat het voor Koen een definitieve breuk is. Roos is haar vriend Thijs ontrouw geweest en doet alles om haar relatie en met name het vertrouwen van Thijs terug te krijgen. Thijs weet niet wat hij met Roos en hun relatie aan moet. Al heeft hij met haar besloten verder te gaan, hij vindt dit niet makkelijk, zeker niet als hij Nikki tegenkomt in de trein.

Gillian King weet haar verhalen op een heerlijke manier te vertellen. Het boek leest lekker snel weg en de figuren in haar boek zijn gewone mensen die zich uiteraard in onmogelijke bochten weten te wringen, waardoor er een sappig verhaal ontstaat.

Ook hier weer alle ingrediënten voor een goede chicklit waarbij de levens, van ogenschijnlijk drie vreemden voor elkaar, met elkaar verweven raken. Een flinke dosis humor, naïviteit en liefde het zit er allemaal in.

Het verhaal gaat snel en het perspectief wisselt telkens tussen Nikki en Roos. Door deze vertelwijze kijk je via verschillende invalshoeken naar het verhaal en leer je de hoofdfiguren ook beter kennen. Is Nikki echt zo zielig en in de steek gelaten of zit er meer achter? Is Roos er na haar misstap wel weer echt voor Thijs en wil Thijs dit wel ? Kortom vragen worden beantwoord en soms met een nieuwe vraag, maar dat maakt het boek zo leuk om te lezen. Alle vragen worden uiteindelijk beantwoord en het einde van het boek heb ik met een glimlach gelezen. Ook al is het geen open einde, toch zou je bijna kunnen zeggen wordt vervolgd… want sommige mensen (vooral een personage uit dit verhaal) leren het nooit !

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk