Een winters verhaal over mode voor meiden en jongens

11-januari-2018 | Categorie: Kinderboeken

Fashion Academy, Chanel meets Cinderella – Simone Arts – illustraties: Tante Beun – Holland – 136 blz.

Dit is het vierde deel van de verhalenreeks over de Fashion Academy, een school voor mode waar kinderen intern verblijven en eens per maand een weekend naar huis gaan. In elk deel staan weer andere kinderen in de hoofdrol, dit keer zijn dat Valerie en Abu. Op school werkt een conciërge met de naam Pannenkoek en een geschiedenisleraar die op een heel bijzondere manier lesgeeft: hij kleedt zich bijna bij elke les in een vreemd kostuum. Na de vakantie komen de kinderen weer terug op hun school, waar ze zomaar emmers en schoonmaakmiddelen voor hun kamers vinden. Vanwege een inspectie die binnenkort gaat plaatsvinden moeten alle kinderen hun kamers schoon en netjes houden. Maar Valerie vond nog iets anders op haar kamer: een envelop met daarin de geheime opdracht!

Wanneer ze gaan schaatsen, maakt haar knie een rare knak waardoor ze niet meer kan lopen en in een rolstoel terecht komt. Kan ze haar geheime opdracht nog uitvoeren nu ze aan de rolstoel gekluisterd zit? Tijdens één van haar tochten buiten botst ze bijna tegen een ander meisje in een rolstoel dat nogal knorrig reageert en haar een bitch noemt. Gelukkig laat Valerie zich niet uit het veld slaan. Ze ontdekt dat het kattige meisje toch ook aardig kan zijn. Het meisje brengt haar zelfs op een geweldig idee voor haar geheime opdracht. Misschien komt het toch nog goed!

Wanneer de inspectie langskomt gaat dat niet helemaal vlekkeloos. Abu heeft zijn kamer juist die ochtend in een grote puinhoop achtergelaten. En de inspectie valt binnen in de aula waar directrice Donna Sofia juist staat te vertellen over de slechte uitslag van de examens. Er verschijnt een vernietigend oordeel over de school in de krant, misschien moet de school zelfs sluiten! De leerlingen willen alles op alles zetten om dat te voorkomen, maar hoe moeten ze dat voor elkaar krijgen? Abu besluit om zowel de inspectie als de krant een brief te schrijven om ze opnieuw uit te nodigen, maar of dat nu zo’n goed idee is?

Het boek bestaat uit korte hoofdstukjes, die zeer vlot geschreven zijn en waar veel in gebeurt waardoor je door blijft lezen. Op elke bladzijde zijn kleine illustraties van Tante Beun te vinden. Ik vind het boek echt prachtig vormgegeven, er is zoveel zorg en aandacht aan besteed! En de kleine tekeningen van Tante Beun zijn erg leuk. Simpel uitgevoerd in zwart, wit, grijs en lichtblauw en soms paginagroot. Overigens is ook aan de tekst veel zorg en aandacht besteed, het zit gewoonweg perfect in elkaar, waardoor het boek zeer prettig leest. Het thema van dit boek is overduidelijk winter en mode, maar het gaat over verrassend veel meer. Het is een veelzijdig boek waar heel veel in gebeurt en dat bovendien erg bij de tijd is. Simone Arts heeft hiermee een leuke, pittige serie neer weten te zetten over mode, die overduidelijk niet alleen voor meisjes is geschreven, maar ook jongens zal aanspreken die van mode en styling houden.

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek