Zalig kerstboek

30-oktober-2015 | Categorie: Prentenboek

Kerstmis – Nicole de Cock – Moon – 40 blz.

KerstmisDe titel laat er geen misverstand over bestaan. Het is kerstmis en het weer is zoals we dat graag zouden willen zien, want de hele wereld is bedekt met een smetteloos wit sneeuwkleed. Nicole de Cock schetst lieflijke beelden, met sleeënde kinderen, schaatsers op een verlichte schaatsbaan, kinderen die een sneeuwpop bouwen, en iedereen is vrolijk. Ondanks dat de mensen een vrolijk kerstfeest beleven met een schitterende kerstboom en veel lekkere dingen, is er toch iets mis, vinden de eekhoorn en de haas. Waarom hebben zij geen mooi versierde boom? Ze trekken er met de andere dieren, zoals hert, uil, das en vos op uit om van de mensen, die zo baden in luxe, wat kerstversiering af te pakken. De mensen hebben aanvankelijk niets in de gaten, maar als de avond valt, merken ze het toch en trekken ze naar een heuvel. Daarop staat een schitterend versierde kerstboom en mens en dier gaan samen het kerstfeest vieren.

Nicole de Cock heeft er flink werk van gemaakt. Allemaal over twee pagina’s verdeelde illustraties vanuit verschillende perspectieven, waarop veel te zien is. De stijl van de tekeningen past perfect bij kerstmis, veel zachte tinten, soms heel gedetailleerd en dan weer uitvergroot. Het boek is ook schitterend uitgevoerd, met een linnen rug en de titel in gouden letters. Gelukkig zien steeds meer uitgevers in dat een boek ook een mooi object moet zijn.
Van de volwassenen die dit feestelijke boek samen met kinderen gaan lezen wordt wel enige creativiteit verwacht, want het boek is tekstloos. Erg moeilijk zal het niet zijn om er zelf een mooi, lieflijk verhaal bij te bedenken. Kerstmis is echt een boek om helemaal in de juiste kerstsfeer te komen. Het laat een beeld zien zoals de wereld zou moeten zijn, namelijk een van vrede en harmonie.

Pieter Feller

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek