Zeer spannend eerste deel van vierdelige serie

7-oktober-2015 | Categorie: Jeugdboeken

Vuurdoop – Christien Boomsma – De Vier Windstreken – 220 blz.

vuurdoopWanneer de veertienjarige Mare met broertje Raaf en een stel vrij aparte ouders naar een zonsverduistering is wezen kijken, is ze erg onder de indruk. Allereerst al vanwege de ruzie die oplaaide tussen haar ouders, maar meer nog door de verhalenverteller, Hendrik Kramer. Wanneer ze later op haar vrienden wacht in een speeltuintje, komt hij bij haar zitten en vertelt haar dat ook zij verborgen magische krachten heeft. Ondanks dat ze dit eigenlijk niet gelooft, is ze toch nieuwsgierig. Ze spijbelt en gaat naar de mysterieuze man op zoek.
Maar ze is er niet alleen. Ook Nick is er, een jongen van haar leeftijd. Kramer heeft hem hetzelfde verteld.
Kramer wil ze leren magisch vuur op te roepen. Nick kan het al gauw, maar het lukt Mare absoluut niet. Ze houdt het dan ook snel voor gezien. Onverwacht merkt ze dat ze toch meer kan dan ze denkt. Heel vroeg in de ochtend gaat ze terug naar Kramer en Caspara, de vrouw, die bij hem in huis woont

Dan ontdekt Mare wie Kramer werkelijk is en wat hij van hen wil. Zij en Nick raken verzeild in een strijd met heksen en ontdekken iets over Kramer en Caspara, dat ze amper kunnen geloven. Wanneer ze beiden uiteindelijk met Caspara’s hulp kunnen vluchten, beseffen ze dat hun leven en dat van hun familie en vrienden niet meer veilig is. Nick en Mare gaan op zoek naar een manier om Kramer uit te schakelen en komen in een ongelofelijke wereld van heksen en andere magie terecht.

Christien Boomsma (Leeuwarden, 1969) heeft het schrijven in haar bloed. Vooral spannende boeken.
Vuurdoop is het eerste deel van een vierdelige serie Verborgen krachten.
Christien Boomsma heeft een geweldige manier van schrijven. Je leest het verhaal van Mare, ook zoals zij denkt. Doordat Boomsma zelf moeder is van twee tienerdochters, zal dit haar vast goed geholpen hebben. Het verhaal bevat veel straat- en spreektaal en het is losjes, brutaal en soms gedurfd. Maar het leest heerlijk weg. Vanaf de eerste bladzijde pakt het verhaal je in en het houdt je vast tot de laatste bladzijde. Ongelofelijk spannend! En helemaal niet vreemd of apart ondanks het bizarre onderwerp. Het onderwerp is bijzonder goed uitgewerkt, waarvoor mijn complimenten. Ik verheug me op de volgende drie delen!

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk