Zoeken en fantaseren

28-februari-2023 | Categorie: Prentenboek

Een boek – Andrés López – Overamstel – 40 blz.

Andrés Lopéz is een Mexicaan die in Mexico City woont en werkt. Zijn boeken zijn meermaals genomineerd voor prestigieuze prijzen. Hij won o.a. IBBY en de Bologna Illustrators Exhibition Prijs. In 2021 werd zijn boek Sailor en Panther (Zeeman en Panter) door het Mexicaanse Ministerie van Cultuur verspreid over alle scholen en bibliotheken in Mexico.

In dit prentenboek dat kortweg Het boek heet, fantaseert Lopéz over wat een boek allemaal voor de lezer kan betekenen. Het is een pak dat je als gegoten past. Het is een rivier die je naar een onbekend gebied kan voeren. Het is het geluid wat je nooit eerder hoorde. Het kan je naar grote hoogten brengen. Het kan je de toekomst of het verleden laten zien. Het kan eng zijn als een nachtmerrie, maar ook lieve monsters tonen. Het kan een schuilkelder zijn in tijden van ellende. Het kan je de ogen openen voor iets waar je zelf nooit aan gedacht had.

Bij al deze thema’s heeft Lopéz in een wat naïeve stijl paginagrote illustraties gemaakt. Ergens op de pagina’s heeft hij een figuurtje dat leest verstopt. Zoeken dus voor de kinderen, terwijl de voorlezer ook zijn best moet doen, want er is weinig tekst, maar de tekeningen nodigen uit om er flink op los te fantaseren. Een gezellig en spannend boek om samen te ontdekken wat lezen voor jou en je kind betekent.

Pieter Feller

Pin It

Laat een reactie achter

Voordat je een reactie kunt plaatsen dien je de volgende vraag te beantwoorden: *

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen