Zoeken en fantaseren

28-februari-2023 | Categorie: Prentenboek

Een boek – Andrés López – Overamstel – 40 blz.

Andrés Lopéz is een Mexicaan die in Mexico City woont en werkt. Zijn boeken zijn meermaals genomineerd voor prestigieuze prijzen. Hij won o.a. IBBY en de Bologna Illustrators Exhibition Prijs. In 2021 werd zijn boek Sailor en Panther (Zeeman en Panter) door het Mexicaanse Ministerie van Cultuur verspreid over alle scholen en bibliotheken in Mexico.

In dit prentenboek dat kortweg Het boek heet, fantaseert Lopéz over wat een boek allemaal voor de lezer kan betekenen. Het is een pak dat je als gegoten past. Het is een rivier die je naar een onbekend gebied kan voeren. Het is het geluid wat je nooit eerder hoorde. Het kan je naar grote hoogten brengen. Het kan je de toekomst of het verleden laten zien. Het kan eng zijn als een nachtmerrie, maar ook lieve monsters tonen. Het kan een schuilkelder zijn in tijden van ellende. Het kan je de ogen openen voor iets waar je zelf nooit aan gedacht had.

Bij al deze thema’s heeft Lopéz in een wat naïeve stijl paginagrote illustraties gemaakt. Ergens op de pagina’s heeft hij een figuurtje dat leest verstopt. Zoeken dus voor de kinderen, terwijl de voorlezer ook zijn best moet doen, want er is weinig tekst, maar de tekeningen nodigen uit om er flink op los te fantaseren. Een gezellig en spannend boek om samen te ontdekken wat lezen voor jou en je kind betekent.

Pieter Feller

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek