Zou jij met deze makelaar in zee gaan?

23-maart-2015 | Categorie: Thrillers & Spanning

Te Koop – Eva Monté – Crime Compagnie – 335 blz.

te koop !Eva Monté is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Zij construeren hun originele thrillers via brainmerge. Alexandra zit achter de toetsen, maar de tekst komt uit beider hoofden. Al pratend en formulerend vormt zich zo een verhaal.

Achterflap:
Het verhaal speelt zich af in 2013. Nederland zucht onder de crisis. Er is nauwelijks beweging op de woningmarkt. Gelukkig is er hoop. De man van Marlinde, makelaar Richard Hoek, hanteert onorthodoxe methoden om de huizen van radeloze klanten te verkopen. Dat hij daarbij een spoor van vernieling achterlaat, ontdekt Marlinde pas als het te laat is.

Na een proloog, die zich afspeelt in 2001, zijn we als het verhaal start gaat in 2013. In twintig hoofdstukken wordt het verhaal verteld van makelaar Richard, zijn vrouw Marlinde en de verschillende huizenverkopers. Als er een nieuwe verkoper geïntroduceerd wordt in het verhaal, begint dit met de advertentie van zijn/ haar huis aan het begin van dat hoofdstuk. Ik vond dit origineel gevonden. De karakters zijn sterk neergezet en in de loop van het verhaal worden ze verder uitgediept en beginnen verschillende verhaallijnen bij elkaar te komen. Het verhaal laat zich lekker lezen.

Doordat het verhaal over gewone mensen gaat en dichtbij de realiteit blijft, geeft dit juist iets extra’s aan de spanningsopbouw. Het zou zomaar jouw buurman kunnen zijn…
Naarmate het verhaal vordert kom je er achter hoe Richard Hoek aan zijn levensstijl komt en waar hij in verwikkeld is geraakt. Bij de ontknoping blijkt voor alles een oplossing te zijn en gelukkig is deze niet al te voorspelbaar. Een originele thriller in prettige vertelstijl die je geboeid blijft lezen.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Vergeet James Bond, maar niet Mrs. Burton

Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week, Geschiedenis, Waargebeurd

Agent Sonya – Ben Macintyre – vertaling: Marieke van Muijden – Boekerij – 410 blz. In 1966 werden de VN-verdragen voor Burgerrechten en Politieke Rechten (BuPo) en voor Economische, Sociale en Culturele Rechten (EcSoCu) aanvaard.…

Boek van de week archief

28-september-2021 | Lees verder | Reageer!