Bang voor het onbekende

19-juni-2016 | Categorie: Prentenboek

Alberts boom – Jenni Desmond – Vertaling Jesse Goossens – Lemniscaat – 28 blz.

alberts boomDe beer Albert heeft een lievelingsboom waar hij graag in ligt. Als hij uit zijn winterslaap komt, gaat hij snel naar zijn boom toe. Maar dan hoort hij de boom huilen. Met de hulp van zijn vriendjes uit het bos, konijn en kariboe, probeert hij zijn boom te troosten maar hij blijft huilen. Tot er iets te voorschijn komt…

De lieve uitstraling van beer Albert op de voorzijde maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. Als snel blijkt dat beer uit liefde voor zijn boom alles wil doen om hem te troosten en een beetje wanhopig wordt als dit niet lukt. Als hij uiteindelijk als laatste redmiddel de boom een knuffel geeft en vraagt wat er is en dan antwoord krijgt, is hij verbaasd maar ontstaat er iets moois wat hij niet had gedacht.

Zowel de illustraties als de tekst zijn van Jenni Desmond. De verhouding van de tekst ten opzichte van de illustraties is precies goed. Naast de teksten bij de illustraties staan er ook een tweetal kleine grappige zinnetjes gekrabbeld bij het konijn en de kariboe wat een leuke glimlach en een extraatje aan het verhaal geven.

De mooie tekeningen laten de dieren heel vertederend overkomen. Ze zijn eenvoudig en hebben niet veel kleur maar stralen toch warmte uit. Het samenwerken om de boom te troosten en uiteindelijk een mooie vriendschap die naar voren komt, zijn mooie thema’s die zeker bij de kleine lezertjes aan zullen spreken. Het bang zijn voor iets wat je niet kent, en wat soms best mee kan vallen als je even doorzet, is de onderliggende gedachte die je al lezend ontdekt.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!