De dag dat alles anders werd…

7-mei-2014 | Categorie: Jeugdboeken, Thrillers & Spanning

Onzichtbaar – Natasza Tardio – Kluitman – 190 blz.

onzichtbaarNatasza Tardio (1969) schreef op haar achttiende haar eerste toneelstuk en sindsdien is ze blijven schrijven. Ze schrijft als freelance redacteur en journalist artikelen en interviews voor verschillende tijdschriften en websites. Inmiddels heeft ze ook meerdere boeken op haar naam staan. Voor dit verhaal werd ze geïnspireerd door de waargebeurde “Facebookmoord” in 2012.

Anna van 14, schrijft graag verhalen en wil niets liever dan schrijfster worden. Op aandringen van haar vriendin en mentor op school denkt ze na om mee te doen aan een schrijfwedstrijd. Het thema van het eerste verhaal “de dag dat alles anders werd” doet haar echter twijfelen of ze echt moet mee moet gaan doen.
Twee jaar eerder is haar broertje vermoord en dat heeft haar hele leven en dat van haar ouders op zijn kop gezet. Dat moet ze van haar zelf in haar verhaal vertellen, maar haar moeder wil absoluut geen (media)aandacht en zit in een depressie en ook haar vader heeft het allemaal nog niet verwerkt.

Toch besluit ze om mee te doen en komt ze bij de tien finalisten. Elke maand krijgen ze een workshop en schrijfopdracht en ze wordt verliefd op een van haar mede finalisten. Een ander meisje uit haar klas komt tot haar verbazing ook in de finale en is woedend als ze er uitligt en Anna niet. Ze komen steeds verder in de finale maar er gebeuren ook vreselijke dingen met de mensen om Anna heen en ook zelf wordt ze bedreigd. Hoe belangrijk kan een wedstrijd zijn als je zoveel hebt te verliezen ?

Het verhaal is boeiend geschreven. De beschrijvingen van de personen, de gevoelens (vriendschap, verliefdheid, schuldgevoel, jaloezie, wraak) tussen deze personen worden mooi weergegeven.
Het verhaal is in de ik-vorm vanuit Anna geschreven en af en toe word je een blik gegund in het hoofd van degene die zo jaloers op haar is dat hij/zij wraak op haar wil nemen.

Het knappe hiervan is dat het maar een paar passages zijn vanuit dit andere perspectief waardoor de spanning wordt opgebouwd en het verhaal van Anna zelf vlot blijft lopen. Ze maken het spannender en zorgen er voor dat je op het verkeerde been wordt gezet en dat je wilt blijven lezen om er achter te komen wie de dader is.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek