De vreselijke tweeling blijkt niet zo vreselijk te zijn

19-april-2014 | Categorie: Kinderboeken

De vreselijke tweeling – Jozua Douglas – Illustraties Elly van Hees – De Fontein – 189 blz.

vreselijke tweelingJozua Douglas debuteerde in 2013 met De verschrikkelijke badmeester en ontving daarvoor de Hotze de Roos prijs voor het beste debuut.
Een vlot geschreven, grappig verhaal wat hoge verwachtingen met zich mee bracht voor een volgend boek. Op 1 april van dit jaar, een tactische datum daar een van de hoofdfiguren gek is op grappen maken, verscheen het boek De vreselijke tweeling.
De tweeling, Max en Lot de Leeuw, woont bij een moeder die alles vies en vreselijk vindt en bij een te drukke vader, directeur van een haargroeimiddelfabriek, die geen tijd heeft voor zijn kinderen. Lot is goed in acteren en Max is de beste in grappen maken en mensen voor de gek houden. Alice, het kindermeisje, mag alleen maar schoonmaken van de moeder en heeft ook geen tijd voor de kinderen. De moeder vindt alles wat de tweeling doet vreselijk en vies en stuurt ze vaak voor straf naar hun kamer.

Als ze weer eens op hun kamer zitten ontvangt Max een mailtje van een website voor toverdrankjes. Hij besteld een drankje waarmee je iemand
in een hond kan veranderen en wil daar wel een grap mee uit halen.
Als het flesje binnenkomt gaat het uiteraard helemaal fout en hun vader komt in grote problemen. Maar als Max en Lot er alles aan doen om het goed te maken en hun vader te redden blijkt deze tweeling helemaal niet zo vreselijk…

Het boek heeft dezelfde gezellige schrijfstijl als Douglas’ eerdere boek. Het is grappig geschreven met leuke beschrijvingen van de personages.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en de zinnen en hoofdstukken zijn niet te lang. Het verhaal heeft spannende en leuke momenten en heeft een luchtige verhaallijn. Mede door de speelse opzet van de tekst met onder andere verschillende lettertypen en de illustraties van Elly Hees tussen de teksten door maakt het uitnodigend voor de lezer om door te lezen.

Een aanrader voor kinderen die van boeken houden met humor en avontuur maar ook voor kinderen die niet snel een boek zullen pakken, want ik denk dat ze dit toch met plezier uit zullen lezen.

Conny Schelvis

Femke Schelvis(11 jaar): Ik vond zijn eerste boek over de verschrikkelijke badmeester echt super. Dus kon niet wachten tot dit boek kwam. De tweeling is helemaal niet zo vreselijk en ze doen juist hun best om alles weer goed te maken. Het boek is makkelijk te lezen en grappig. Ik had het in een stuk uitgelezen. De tekeningen in het boek zijn van Elly Hees. Die kende ik al van de boeken van Tosca Menten en vind ik erg goed.

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen