De waanzin van zinloos geweld

8-december-2013 | Categorie: Literatuur

Wanneer de mieren schreeuwen – Alex Boogers – Podium – 135 blz.

MierenMisschien kent het verhaal nog van die dertienjarige jongen die tien jaar geleden in Rotterdam die door een onbekende schutter werd doodgeschoten, omdat hij sneeuwballen aan het gooien was. Dit verhaal is ook Alex Boogers altijd bijgebleven. Nu Alex zijn eigen zoontje ziet spelen in de sneeuw, komt de waanzin van dit zinloze geweld weer heel dichtbij. Met Wanneer de mieren schreeuwen heeft Boogers geprobeerd deze jongen – al is het maar voor de duur van het verhaal – weer in het leven terug te roepen.

Alex is zelf professioneel bokser geweest. Zijn boeken hebben ook vaak vechten – in de breedste betekenis- en verliezen als thema. Maar ook het vaderschap speelt een belangrijke rol. Ook dit boek eindigt weer met een laatste dreun die nog heel lang gevoeld wordt.

Ondanks lovende recensies is het mij al jaren een raadsel waarom de boeken van Alex Boogers nog steeds niet net zoveel erkenning krijgen als die van Herman Koch of Peter Buwalda. Het wordt echt tijd dat heel Nederland het werk van Alex Boogers ontdekt omdat hij zulke prachtige boeken schrijft!
Wil je het boek aanschaffen? Klik hier!

Gerda Aukes

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Met een bijzondere kat op reis

Categorie: Boek van de week, Dieren & Natuur, Non-fictie, Reisverhalen

Nala’s wereld – Dean Nicholson – Vertaling: Hilke Makkink – Boekerij – 288 blz. Een boek over een poes en zijn baasje is dat alleen leuk voor kattenliefhebbers? Nee, voor alle (huis)dierenliefhebbers en ook voor…

Boek van de week archief

25-februari-2021 | Lees verder | Reageer!