Een bundel die je niet in één keer uit moet lezen

20-mei-2015 | Categorie: Poëzie, Prentenboek

Zo mooi anders – Diverse auteurs en illustratoren – Lemniscaat – 48 blz.

Zo mooi andersDat kan natuurlijk prima, in één keer uitlezen. In een kwartiertje kun je er doorheen zijn. Maar dat is écht zonde! Iedere pagina is een kunstwerk van poëzie en beeld en het meer dan waard om langer bij stil te staan. Eén gedicht en dan het boek weer dichtslaan voor de rest van de dag, dat is mijn advies.

Zo mooi anders is een gedichtenprentenboek. Een bundel vol gedichten van hedendaagse, maar ook reeds overleden auteurs. De illustratoren van Lemniscaat hebben hun favoriete gedicht geïllustreerd. En zo komt het dat je bladert door een bundel vol kunst. Geen pagina lijkt op een andere.

Het is heel toegankelijke kunst. Geen beelden of woorden waarvoor je verstand moet hebben van schilderkunst of literatuur. Je kunt een prent mooi vinden of niet, maar het is niet te ontkennen dat woord en beeld naadloos op elkaar aansluit.

Het is hierdoor een ideaal boek kinderen om smaak te ontwikkelen en te leren ontdekken wat ze mooi vinden. Waar een kind de ene pagina saai van kleur of veel te druk vindt, valt de volgende misschien wel enorm in de smaak. Blader het dan ook lekker samen door en bespreek de prenten. Vergeet natuurlijk de gedichten niet!

De uitgave is perfect om cadeau te geven. Net iets groter dan het gemiddelde prentenboek met een dromerige omslagillustratie van Sandra Klaassen. Een geschenk voor kinderen, maar geef het ook rustig aan een volwassene weg.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek