Er is meer tussen hemel en aarde

26-januari-2015 | Categorie: Fantasy & Science Fiction, Horror, Thrillers & Spanning

Volmaakt monster – Tom Thys – Zilverspoor – 316 blz.

volmaakt monster“Stel je een wereld voor zonder regenbogen, een lege doos die voller is dan ze op het eerste gezicht lijkt, een mysterieuze zwarte steen op de Zuidpool, een wonderlijke kermisattractie in het oude Canterbury en een meisje dat noodgedwongen door het leven gaat als een menselijke vergeetput”.

De illustratie op de cover vond ik erg aantrekkelijk en maakte me nieuwsgierig genoeg om het boek te gaan lezen. Met het vooruitzicht om negentien verhalen te lezen die variëren van horror tot science fiction ben ik er eens goed voor gaan zitten. De verhalen wisselen niet alleen in omvang, sommige zijn slechts vier pagina’s andere veel langer, maar ook in schrijfstijl. Er zijn verhalen in dagboekvorm, verhalen met zwarte humor, zielige verhalen maar bovenal zijn ze alle onvoorspelbaar. Ongeacht hun lengte zijn de verhaallijnen kloppend en zit er een goed einde aan elke vertelling.

Mijn favoriete verhalen zijn: Volmaakt monster, Canavans laatste uitvinding, Tussenstop en De wondertoren. Allemaal heel apart en verrassend. Waarbij Volmaakt monster me deed denken aan de zwarte humor die je ook vindt in de vertellingen van Roald Dahl en Tussenstop me deed denken aan een bloederig Stephen King verhaal.

Desalniettemin heeft Thys een heel eigen stijl met soms wat Vlaamse uitdrukkingen die misschien wat onbekend in de oren klinken, maar niet storend zijn voor het verloop van het verhaal. Voor een ieder die zich graag laat verrassen, zich niet al te veel laat afschrikken als het verhaal wat luguber, grotesk of zelfs goor wordt, een aanrader en voor degene met een iets lagere gruwelgrens blijven er genoeg vertellingen in het boek over die de moeite waard zijn. Een boek met een groot gevarieerd aanbod van verhalen voor een breed publiek

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!