Geen boek voor doetjes

28-januari-2017 | Categorie: Jeugdboeken, Thrillers & Spanning

Haat – Mel Wallis de Vries – De Fontein – 202 blz.

Terwijl half Nederland Mel Wallis de Vries al ontdekt had, stond ze bij mij nog steeds op het verlanglijstje. Maar nu snap ik waarom haar boeken de winkel uitvliegen!

In de nieuwste jeugdthriller van Wallis de Vries wordt de zestienjarige Nikki wakker in een park. Ze zit onder het bloed en in haar handen houdt ze een mes. Iets verderop ligt een ander meisje. Zwaargewond en buiten bewustzijn. Alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken.

Omdat Nikki bij de populaire scholieren hoort, lijkt dit al snel een motief om haar het leven zuur te maken. Althans, als lezer zijnde krijg je dat gevoel. Nikki zelf heeft echt geen idee waarom het haar allemaal overkomt. Haar zoektocht naar de waarheid wordt dan ook tevens een zoektocht naar zichzelf. En dat zal alles veranderen…

Er zit ontzettend veel vaart in het verhaal door de korte hoofdstukken en omdat er steeds weer iets nieuws gebeurd. Continu wisselt het verhaal van perspectief en niet bij elk hoofdstuk weet je wie er aan het woord is. Dat maakt nieuwsgierig naar de dader en zijn of haar motieven. Maar de andere personages die aan het woord komen, kunnen net zo goed de steekpartij op hun geweten hebben. Of zijn er meerdere daders aan te wijzen? En hoe zit het met de andere dingen die Nikki overkomt?

Haat is geen boek voor doetjes: spannend, bruut en één groot mysterie tot aan de behoorlijk onverwachte ontknoping.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ingenieus prentenboek

Categorie: Boek van de week, Prentenboek

Bijen blaten niet, dokter Brombeer – Wilma Geldof – Illustraties: Janneke Ipenburg – Luiting-Sijthoff – 28 blz. Het gaat niet goed met dokter Brombeer, de arts van het dierenziekenhuis. Hij bekijkt zichzelf in de spiegel…

Boek van de week archief

24-november-2022 | Lees verder | Reageer!