Geen boek voor doetjes

28-januari-2017 | Categorie: Jeugdboeken, Thrillers & Spanning

Haat – Mel Wallis de Vries – De Fontein – 202 blz.

Terwijl half Nederland Mel Wallis de Vries al ontdekt had, stond ze bij mij nog steeds op het verlanglijstje. Maar nu snap ik waarom haar boeken de winkel uitvliegen!

In de nieuwste jeugdthriller van Wallis de Vries wordt de zestienjarige Nikki wakker in een park. Ze zit onder het bloed en in haar handen houdt ze een mes. Iets verderop ligt een ander meisje. Zwaargewond en buiten bewustzijn. Alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken.

Omdat Nikki bij de populaire scholieren hoort, lijkt dit al snel een motief om haar het leven zuur te maken. Althans, als lezer zijnde krijg je dat gevoel. Nikki zelf heeft echt geen idee waarom het haar allemaal overkomt. Haar zoektocht naar de waarheid wordt dan ook tevens een zoektocht naar zichzelf. En dat zal alles veranderen…

Er zit ontzettend veel vaart in het verhaal door de korte hoofdstukken en omdat er steeds weer iets nieuws gebeurd. Continu wisselt het verhaal van perspectief en niet bij elk hoofdstuk weet je wie er aan het woord is. Dat maakt nieuwsgierig naar de dader en zijn of haar motieven. Maar de andere personages die aan het woord komen, kunnen net zo goed de steekpartij op hun geweten hebben. Of zijn er meerdere daders aan te wijzen? En hoe zit het met de andere dingen die Nikki overkomt?

Haat is geen boek voor doetjes: spannend, bruut en één groot mysterie tot aan de behoorlijk onverwachte ontknoping.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk