Geestig prentenboek over een bijzondere zoektocht

12-april-2016 | Categorie: Prentenboek

Op zoek naar de zeekip – Joke Eikenaar – De Vier Windstreken – 24 blz.

Op zoek naar de zeekipMet Op zoek naar de zeekip laat Joke Eikenaar opnieuw zien dat ze over een geheel eigen stijl beschikt die je meteen herkent: wat mij betreft een groot pluspunt voor een illustrator. Eikenaar bedenkt en schrijft haar verhalen zelf, waarmee ze zichzelf de mogelijkheid geeft om haar fantasie de vrije loop te laten.

Hond vertelt aan de andere dieren van de boerderij dat hij op het strand een zeehond heeft gezien. De zeehond zag er dan wel heel anders uit dan hij, maar volgens hem is de zeehond toch echt een verre verre neef. Als hij vertelt dat er ook zeekoeien en zeepaardjes bestaan, wil Kip haar eigen verre verre familie vinden en gaat ze op zoek naar de zeekip. Nadat ze een duikpak in elkaar heeft geknutseld, duikt ze de zee in en ontmoet ze allerlei zeedieren, maar een zeekip, ho maar. Kip zou Kip niet zijn als ze aan het eind van haar avontuur toch thuiskomt met het nieuwtje dat ze een heuse zeekip gevonden heeft!

Een geestig verhaal, waar kleuters en hun voorlezers veel plezier aan kunnen beleven, zeker ook door de paginagrote, dromerige waterverftekeningen. De prent waarop Kip haar duikpak in elkaar knutselt was meteen mijn favoriet: je rúíkt de schuur waarin ze die klus onderneemt meteen, en je proeft de sfeer: een grote verdienste van Eikenaar. Haar volgende prentenboek, Mam, doe normaal! is ook al aantocht. Ik ben heel benieuwd!

Tiny Fisscher

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk