Grappig doeboek voor tieners

25-februari-2016 | Categorie: Humor, Jeugdboeken

The Pointless Book 2 – Alfie Deyes – Vertaling: Henny van Gulik – Van Goor – 191 blz.

the pointless book Je bent een tienermeisje, je zit op je kamer, alleen of met een vriendin, en je verveelt je dood. Wat doe je dan? Je pakt jouw exemplaar van The Pointless Book of The Pointless Book 2 van Alfie Deyes en gaat aan de slag!

Deyes is een Engelse vlogger (= videoblogger) en YouTuber voor PointlessBlog, PointlesBlogTV en AlfieGames. Hij is hiermee begonnen in 2009, maar heeft inmiddels meer dan drie miljoen volgers op zijn YouTube-kanalen en meer dan 160 miljoen views. Alfie Deyes is immens populair op internet met eigenlijk alleen maar onzinnige dingen doen. En dat kun jij nu ook!

The Pointless Book 2 staat net als het eerste deel vol met uitdagingen, opdrachten, raadsels, spelletjes en totaal lukrake plaatjes, van bijvoorbeeld Deyes’ hond Nala of een Facebookduim. Het boek is een aanvulling op Deyes’ filmpjes. Jij kunt nu zelf meedoen. Deyes heeft een opzetje gemaakt, en jij mag het verder invullen.

Hoewel het boek nu helaas wel uit heel veel zelf-te-maken lijstjes bestaat, staat het toch ook weer bomvol met totaal willekeurige activiteiten: een recept voor een muffin in een mok, hulp bij het maken van een bucketlist, je reactiesnelheid testen door het boek te laten vallen en een fort bouwen van bankkussens. Opnieuw kun je je weer een dagje prima vermaken met de instructies uit het boek. Zo hebben we thuis samen geprobeerd de moonwalk te leren vanaf de plaatjes in het boek. Plezier gegarandeerd.

En mocht je Twitter hebben en deel je graag je eigen gekkigheden, Alfie Deyes ontvangt je foto’s graag!

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Gestolde nieuwsgierigheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

Kaarten die geschiedenis schreven. 1000 jaar geschiedenis in 100 kaarten – Martijn Storms (red.) –– Lannoo – 432 blz. Ongeveer 120.000 kaarten, 5.000 atlassen en 25.000 topografische prenten en tekeningen. Dit is de indrukwekkende cartografische…

Boek van de week archief

23-januari-2023 | Lees verder | Reageer!