Het leven begint na veertig?

2-mei-2014 | Categorie: Lichte literatuur

Ik wou dat er eindelijk iets leuks gebeurde – Trixi von Bülow – Vertaald door Marcel Misset – Uitg Q. – 256 blz.

Opmaak 1Trixi von Bülow (1956) werkt bij een kleine uitgeverij in München. Grote bekendheid verwierf ze met haar, ook in Nederlands vertaalde, non-fictie-boeken over mannen en vrouwen en wat hen bindt (of scheidt). Dit boek is haar romandebuut.

Fritzi Berger is bijna veertig, ze heeft een dochter van vijf en een slecht betaalde baan bij een uitgeverij. Na haar scheiding van meneer X is ze inmiddels een jaar alleen en is ze de dagelijkse sleur zat, maar ze onderneemt weinig actie. Haar beste vriendin sleept haar mee naar zee voor een weekendje weg en haar te vertellen dat het roer om moet. Genietend van het strand en de zee ontmoet ze de tien jaar jongere zeilleraar waarop ze verliefd wordt.

Na een pijnlijke confrontatie beseft ze dat die verhouding geen toekomst heeft en stort ze haar hart uit bij een oude vriend van haar vader waarmee ze een relatie krijgt. Uiteraard een getrouwde man die van alles belooft en waarvan ze hoopt dat hij zijn beloftes waarmaakt. Haar zoektocht naar de ware, het geluk en een andere toekomst blijkt een jaar later anders uit te pakken dan ze dacht.

Het verhaal is in vlotte stijl geschreven, soms herkenbaar, ontroerend en soms een beetje cliché, maar prettig om te lezen.
Op de achterflap waren tranen van ontroering en van het lachen beloofd en dat von Bülow onweerstaanbaar grappig zou zijn, maar die emoties heb ik helaas niet mogen ervaren. Van mij had het wat meer extremer en meer “over the top “ mogen zijn, zodat je er inderdaad om zou kunnen lachen of in ieder geval een glimlach te weeg zou brengen. Als je de niet waargemaakte belofte even vergeet, is het een leuk en vermakelijk verhaal om te lezen

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk