Hoe werkt je brein?

1-november-2018 | Categorie: Kinderboeken, Non-fictie

Denkgeheimen – Sven Graumans – Illustraties Marian Latour – Blop – 92 blz.

Sven Graumans is docent aan de opleiding fysiotherapie en heeft psychologie gestudeerd. Daar heeft hij echter niet geleerd hoe de hersenen echt werken en terwijl hij zich hier in ging verdiepen, ontstond het idee om een boek te schrijven over dit onderwerp. Hoewel gericht op kinderen vanaf acht jaar is het een boek geworden dat voor ouderen ook zeker interessant is om te lezen. Hoe je denkt, wanneer je denkt, of je alles mag denken en of je kunt stoppen met denken het komt allemaal voorbij.

Het boek heeft een mooi hard kaft en na een woord vooraf en inleiding waarin staat dat je dus gewoonweg elke seconde wel een gedachten hebt, wordt het hoog tijd om te ontdekken waar dat denken dan vandaan komt. Het boek is onderverdeeld in drie delen met korte hoofdstukjes. Er is aan het begin van het boek een inhoudsopgave zodat je ook snel nog iets na kunt zoeken.

De tekst is duidelijk en grappig. Soms is er een leuke woordtwist of opmerking die de wat oudere lezer wat meer op zullen vallen, hierdoor zal het veel leeftijden aanspreken. Juist door de materie (die best moeilijk kan zijn) op een luchtige wijze te brengen, maakt het begrijpelijk en snap je daarna gewoon hoe het werkt. Belangrijke samenvattende zinnen zijn geaccentueerd met een andere kleur, zodat ze er extra uitspringen. Samen met de grappige illustraties van Marian Latour maken die het verhaal speelser en nog prettiger om te lezen.

Naast de theorie zijn er heel veel leuke feitjes te vinden in het boek, misschien niet allemaal nuttig maar wel leuk om te lezen. Kortom een leerzaam en leuk boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn eigen brein.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk