Leuke whodunnit met een spannend tintje

31-december-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Soixante Neuf – Sandrine Jolie – Marmer – 240 blz.

Soixante Neuf - Sandrine Jolie - CoverSanne Romeijn werkt als undercover agente bij de Nederlandse Politie. Nadat ze haar eerste zaak volledig verprutste, werd ze voor drie maanden met vakantie gestuurd. Die tijd gebruikt ze om Thailand rond te reizen. Na twee maanden rust en luxe wordt ze gebeld door haar baas, Rudi, die haar vraagt of ze wil komen helpen met een zaak. In een statig landhuis op de Belgisch-Nederlandse grens is de luxe sexclub Soixante Neuf gevestigd, die wordt geleid door Ramses Barbino en zijn zoon Alexander. Deze club is nu het toneel geworden van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers in poses van de Kamasutra achter laat.

Nu is het aan Sanne om in de huid te kruipen van Sandy G., zich aan te bieden bij Barbino en als luxe callgirl te gaan werken bij Soixante Neuf om op die manier de politie te kunnen informeren en rond te snuffelen. Sandy moet verbroederen met de andere meisjes, klaarstaan (of beter gezegd liggen) voor de klanten en al het personeel uithoren zonder ontdekt te worden. Daarbij moet ze natuurlijk ook proberen te verhinderen dat de Kamasutra-Killer nog meer slachtoffers maakt.

Het opzet van het verhaal is leuk, hoewel natuurlijk niet echt realistisch. Ik kan mij niet voorstellen dat je tegen iemand van de politie zegt: “Je gaat undercover als luxe callgirl met alles wat daarbij hoort: seks met vreemden, pijpen, triootjes; je moet ertegen bestand zijn”, waarop die zomaar zegt: “O ja, lijkt me een leuke, pittige klus”.

Maar goed, als je dat voor lief neemt, is het een leuke whodunnit. Als je een erotisch verhaal verwacht, zijn er andere boeken die je beter kunt kiezen, maar als je op zoek bent naar een onderhoudend verhaal met een spannend tintje, is Soixante Neuf van Sandrine Jolie (alias Linda Van Rijn) een fijn boek om te lezen. Soixante Neuf is het eerste deel van een reeks, de G-serie.

Ann Roemaet

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek