Liefde die niet sleet

12-juni-2014 | Categorie: Lichte literatuur

Aurora – Cynthia Stijger Aramburu – Brainbooks – 189 blz.

auroraCynthia Stijger Aramburu (1973) groeide als kind van een Nederlandse vader en een Spaanse moeder op tussen twee culturen. Haar Galicische grootmoeder prikkelde haar fantasie met verhalen die onbewust de basis legden voor Aurora. Cynthia studeerde Spaanse Taal-en Letterkunde. Tijdens een verblijf in de Verenigde Staten ontstond het idee voor deze roman in de vorm van een bekentenis van een grootmoeder aan haar kleindochter.

Inhoud: Aurora en Victor waren geliefden. Tot het noodlot toesloeg. Vijftig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en geven ze hun relatie een nieuwe kans. Maar het verleden heeft een stem en Aurora een geheim. Is hun liefde sterk genoeg om zich los te maken uit de klauwen van het verleden ?

Aurora, keert als succesvolle actrice, terug naar haar geboortedorp. Haar ouders zijn overleden en het ouderlijk huis is haar nagelaten. Vijftig jaar geleden heeft ze haar ouders verlaten en haar toenmalige vriend Victor. Victor is al die tijd naar haar blijven verlangen.

“Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan haar dacht…
Vijftig jaar ? Ik had er geen dag van willen missen. Ik zag haar elke dag in mijn dromen. Hoe kun je zolang van iemand houden? “

Aurora en Victor komen elkaar weer tegen en pakken de draad voorzichtig op. Victor wil graag uitleg waarom ze is weggegaan en heeft vaak de schuld bij zichzelf gezocht. Beide vertellen ze hoe ze die vijftig jaar hebben doorgebracht. Victor is getrouwd geweest, maar kon Aurora niet vergeten en dat kostte hem ook zijn huwelijk. Aurora draagt een geheim met zich mee en moet het Victor vertellen.

Een mooi geschreven roman met soms theatrale zinnen, een zeer eigen schrijfstijl waar ik even in moest komen.. Eenmaal in het verhaal wil je doorlezen tot je zeker weet dat Victor en Aurora elkaar in de armen sluiten.
Dat na vijftig jaar de liefde er nog is en ze elkaar weer vinden.
De reden waarom Aurora weg moest (haar grote geheim op de achterflap) was wat voorspelbaar, maar het stuk over haar verleden en de ontmoeting met de dochter gaf het verhaal weer een eigen wending, ook hoe het verder gaat met Victor en Aurora zal ik niet verklappen, maar had ik niet verwacht.
Het boek wordt gedeeltelijk verteld vanuit het perspectief van Aurora en het andere gedeelte vanuit Victor. Dit geeft het verhaal afwisseling en is prettig om te lezen. Zoals eerder gezegd vond ik sommige omschrijvingen en zinnen wat langdradig, maar daar moet je doorheen lezen en dan kun je genieten van een mooi en warm verhaal

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek