Make-up voor beginners

23-juni-2015 | Categorie: Non-fictie, Sport, Hobby & Lifestyle

Make-up – Xelly Cabau van Kasbergen – Kosmos uitgevers – 160 blz.

Xelly Cabau van KasbergenXelly Cabau van Kasbergen is het jongere zusje van Yolanthe Sneijder-Cabau. Ze werkt als visagiste, uit haar werk heeft ze haar inspiratie voor haar eerste boek gehaald. Ze vliegt de hele wereld over als make-up artist voor Chanel en haar vaste klantenkring bestaat uit onder anderen Kim Feenstra en Do.

Geen betere ambassadeur voor het thema huidverzorging, make-up en haarstyling dan Xelly Cabau van Kasbergen. Met haar aanstekelijke enthousiasme geeft ze iedere vrouw het gevoel mooi en aantrekkelijk te zijn. Xelly geeft belangrijke tips voor een mooi verzorgde huid en legt uit hoe de basis te leggen voor een stralende make-up. Natuurlijk komen er tips en tricks aan bod, maar ook inzichten in de celebrity make-up wereld en wat je vooral niet moet doen. Een totaal overzicht van make-up van vandaag en morgen inclusief aandacht voor sport en voeding. Met gratis app!

Mijn mening

De titel van dit boek vertelt eigenlijk al waar het over gaat. Make-up. Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken; Introductie, Verzorging, Lifestyle, Make-up en Celebrities. Alles is netjes in categorieën verdeeld, wat voor een nette en duidelijke lay-out zorgt.

Ik moet eerlijk toegeven, voordat ik dit boek in handen had, was ik nog totaal niet bekend met Xelly. Zonde, als je het mij vraagt. Het boek is een verrijking voor iedereen die meer wil weten over make-up. Daarbij worden er ook tips gegeven over hoe lifestyle en een goede basis bijdragen aan een fris gezicht. Xelly schrijft dat make-up gebruikt moet worden om sterke punten te accentueren, niet om je achter te verschuilen.

Het boek staat vol met foto’s die een goede bijdrage leveren aan de tekst. Alles ziet er fris en helder uit, precies zoals de schrijfstijl van Xelly ook is. In korte paragrafen wordt al het nodige over een onderwerp verteld. Zeker de tutorials waarin ze laat zien hoe bepaalde stappen van je make-up het beste gedaan kunnen worden zijn erg duidelijk.

Dit boek is vooral erg handig voor meiden die net beginnen met het dragen van make-up en nog niet helemaal weten wat ze ermee aan moeten.

Fabiënne Boosman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek