Nog niet uitgekookt

28-juni-2016 | Categorie: Kookboeken

Mounir Toub – Mijn Arabische keuken – Carrera – 255 blz.

Mijn Arabische keukenHet prachtig vormgegeven Mijn Arabische keuken is bijna een koffietafelboek, zo mooi en sfeervol zijn de foto’s! Toub groeit op in Nederland. Moeder voedt de kinderen op – en voedt hen met een liefde voor lekker, eerlijk eten. Toub volgt een koksopleiding in Eindhoven en belandt uiteindelijk bij 24Kitchen. Dit is zijn eerste kookboek – opgedragen aan zijn grote inspiratiebron, zijn moeder. Het boek begint met een overzichtelijke uitleg van kruiden die veelgebruikt worden in de Arabische wereld en in de Marokkaanse keuken in het bijzonder. Ook de woordenlijst ontbreekt niet.

De recepten in het boek zijn niet ingewikkeld en vrij makkelijk te bereiden in een Hollandse keuken. Toub begint zijn recepten namelijk met een verzameling van beroemde Arabische kruidenmengsels en hij leert ons hoe deze zelf te maken. Niet meer naar de winkel dus om Ras el Hanout te kopen, maar zelf maken met kruiden en specerijen die je gewoon in de supermarkt koopt. Na de kruidenmengsels volgen de recepten voor broden en daarna de vele variaties op groenten. Harira (maaltijdsoep), shakshuka (gehakt en ei in tomatensaus), köfte kebab – de Arabische keuken ontvouwt zich in makkelijk te volgen recepten.

Voor wie zelf eens een echte Marokkaanse muntthee wil maken, staat ook precies beschreven wat daar allemaal bij komt kijken. Gewoonweg een paar muntblaadjes in heet water laten trekken, volstaat niet! En uiteraard ontbreken ook de heerlijk zoete Arabische koekjes en nagerechten niet. Mijn Arabische keuken is een aanwinst in de boekenkast voor wie nog lang niet uitgekookt is!

Marlies Slegers

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ideaal vakantieboek

Categorie: Boek van de week, Lichte literatuur, Roman

Twee weken weg – R.C. Sherriff – Vertaling Inge Kok – Atlas Contact – 352 blz. Twee weken weg is een heerlijk boek om tijdens je vakantie te lezen, maar ook al voordat je vertrekt.…

Boek van de week archief

17-juni-2021 | Lees verder | Reageer!