Nog niet uitgekookt

28-juni-2016 | Categorie: Kookboeken

Mounir Toub – Mijn Arabische keuken – Carrera – 255 blz.

Mijn Arabische keukenHet prachtig vormgegeven Mijn Arabische keuken is bijna een koffietafelboek, zo mooi en sfeervol zijn de foto’s! Toub groeit op in Nederland. Moeder voedt de kinderen op – en voedt hen met een liefde voor lekker, eerlijk eten. Toub volgt een koksopleiding in Eindhoven en belandt uiteindelijk bij 24Kitchen. Dit is zijn eerste kookboek – opgedragen aan zijn grote inspiratiebron, zijn moeder. Het boek begint met een overzichtelijke uitleg van kruiden die veelgebruikt worden in de Arabische wereld en in de Marokkaanse keuken in het bijzonder. Ook de woordenlijst ontbreekt niet.

De recepten in het boek zijn niet ingewikkeld en vrij makkelijk te bereiden in een Hollandse keuken. Toub begint zijn recepten namelijk met een verzameling van beroemde Arabische kruidenmengsels en hij leert ons hoe deze zelf te maken. Niet meer naar de winkel dus om Ras el Hanout te kopen, maar zelf maken met kruiden en specerijen die je gewoon in de supermarkt koopt. Na de kruidenmengsels volgen de recepten voor broden en daarna de vele variaties op groenten. Harira (maaltijdsoep), shakshuka (gehakt en ei in tomatensaus), köfte kebab – de Arabische keuken ontvouwt zich in makkelijk te volgen recepten.

Voor wie zelf eens een echte Marokkaanse muntthee wil maken, staat ook precies beschreven wat daar allemaal bij komt kijken. Gewoonweg een paar muntblaadjes in heet water laten trekken, volstaat niet! En uiteraard ontbreken ook de heerlijk zoete Arabische koekjes en nagerechten niet. Mijn Arabische keuken is een aanwinst in de boekenkast voor wie nog lang niet uitgekookt is!

Marlies Slegers

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek