Op jouw blauwe ogen…

3-juni-2014 | Categorie: Lichte literatuur

Niet te geloven! – Hetty Luiten – Ellessy Relax – 307 blz.

Niet te geloven!De 58-jarige Pieter Hattink heeft een goed lopend reclamebureau, maar hij voelt zelf ook wel dat hij meer van het leven wil en moet genieten. Hij heeft het gevoel dat hij steeds minder tijd krijgt voor een gezellig leven met Angela, zijn vrouw. De meest logische stap is dan ook het bedrijf te verkopen aan zijn beide zoons, Arend en Rudy. De broers werken al lange tijd in het reclamebureau. Arend als de creatieve factor en Rudy als de man van de financiën.

Op het moment dat Pieter een voorstel op tafel legt, dreigt er al onmin in het gezin Hattink. Arend en zijn vrouw Elleke gaan overal mee akkoord, terwijl Rudy samen met zijn vrouw Simone heel wat meer noten op zijn zang heeft. Toch komt de verkoop van de grond en Pieter en Angela maken hun droom waar in Italië. Vanaf dat moment ontstaan er scheuren in het solide opgebouwde reclamebureau Peper.

Met Rudy en Simone en hun kinderen gaat het goed, meer dan goed zelfs. Maar Arend en Elleke en hun dochters dreigen steeds verder in de problemen te komen. Maken ze fouten? Waarom wil het personeel niets meer met Arend en Elleke te maken hebben?

Pieter en Angela hebben hun conclusie getrokken. Daar valt ook niet meer aan te tornen, hoe hard Arend en Elleke ook proberen het gesprek op gang te krijgen. Dat dit gevolgen heeft voor het bedrijf is niet vreemd. Arend kiest ten langen leste voor een onverwachte oplossing. Rudy krijgt zijn zin. Maar in Italie is er storm op komst na een zeer onverwacht bezoek van een vroegere werknemer van Pieter. Wat heeft hij te vertellen? Gaan de ogen van Pieter en Angela nog open of vertrouwen ze Rudy op zijn blauwe ogen?

Deze heerlijke roman van de helaas veel te vroeg overleden schrijfster Hetty Luiten heb ik met veel plezier gelezen. Uiteraard: het concept is vrij vroeg in het boek duidelijk. En je vraagt je af of de starre houding van Pieter en Angela wel heel reëel is. Maar het verhaal zelf maakt dat dit onbelangrijk is. Het is een fijn boek om te lezen, het houdt je vast en laat je meeleven in de boosheid en onmacht. Het twijfelmomentje halverwege: zou hij dan toch? Maar zoals in bijna elke fijne roman komt het goed. Gelukkig maar. Want daarom lees ik romans. Voor de gezelligheid tussen de regels door. Hetty Luiten slaagde daar altijd in. Een bevlogen schrijfster maakte weer een heerlijk boek. Jammer dat er niet meer komen. Ik heb er weer van genoten.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk